Znojmo: Radniční věž zdolali nejrychleji Orli, holky z Gladorku a Věžolezci. Padly i absolutní rekordy

24.06.2019 10:04

závod ve výběhu na radniční věž – Znojmo Extreme 790 – přinesl spoustu skvělých výkonů, zábavy i dobrých skutků.

Znojmo: Radniční věž zdolali nejrychleji Orli, holky z Gladorku a Věžolezci. Padly i absolutní rekordy
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Mužskou kategorii ovládli Orli Znojmo, ženám kraloval Gladork tým a v mixech zvítězili Věžoležci. Padli také traťové rekordy. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří se organizaci závodu podíleli, i všem, kteří závodili nebo přišli fandit. Díky vám všem jsme mohli nejen strávit skvělý den, ale hlavně jsme mohli pomoci neslyšícím. Náš závod je totiž také o pomoci těm, kteří pomoc potřebují,“ připomíná charitativní pojetí akce starosta Jan Grois.

Výtěžek ze startovného, celkem 35 229 korun, putoval Sportovnímu klubu neslyšících Brno, kde hrají i Znojmáci. Neslyšící také vytvořili dva soutěžní týmy: DEAF Znojmo a Volejbalisté SKN Brno. „Chtěli bychom moc poděkovat všem za podporu. Vládla tu skvělá atmosféra, moc jsme si to užili. Plánujeme startovat i příští rok a podpoříme tak zase jiné sportovce nebo subjekty, které pomoc potřebují,“ děkuje na neslyšící Simona Sekulová ze Znojma.

V letošním roce padly i absolutní traťové rekordy v jednotlivcích – mužích i ženách. Z žen zdolala nejrychleji radniční věž Kristýna Samková (54,28 s), z mužů byl nejrychlejší Jan Bulín (40,63 s).

Závodu se účastnilo nakonec 29 týmů ve třech kategoriích: mužské, ženské a smíšené. Závod přenášela velkoplošná obrazovka a live jej bylo možné sledovat na Facebooku i YouTube. Skvělá atmosféra tu panovala po celý den.

Nemalý podíl na tom měla i moderátorská dvojice, která po celé odpoledne bavila publikum a zpovídala závodníky. Moderování se letos ujali dva rodáci ze Znojma: herec Miroslav Hrabě a moderátor Radek Bortlík.

Pořadí týmů v jednotlivých kategoriích

MUŽI:

  1. Orli Znojmo 04:04.00
  2. TJ Znojmo LAUFEN CZ 04:20.67
  3. WINNERS Nový Šaldorf 04:55.22

ŽENY:

  1. Gladork tým 05:25.31
  2. Jumping Znojmo 05:48.89
  3. WINNERSky Nový Šaldorf 05:49.07

MIX:

  1. Věžolezci 04:23.62
  2. Draci Znojmo 04:25.36
  3. Rychle a zběsile 04:30.57

Podrobné výsledky závodu naleznete ZDE v sekci Výsledky.

První ročník závodu Znojmo Extreme 790 se konal v roce 2016 a byl součástí oslav 790. výročí od povýšení Znojma na královské město. Úkolem běžců je zdolat v týmu dohromady 790 schodů šest století staré radniční věže. Překážkou závodníkům je prašné prostředí, různé typy schodů i snížená viditelnost. Důležitá je tak nejen rychlost závodníků, ale také jejich šikovnost a obratnost. Startovné putuje vždy na dobročinné účely.
Závod organizuje město Znojmo, letos šlo již o 4. ročník. Více informací, detailní výsledky a kompletní fotogalerie ze závodu ZDE.
Hlavním sponzorem závodu bylo Autodružstvo Znojmo. Dalšími sponzory a partnery závodu byly Vinařství Lahofer, Zojemské pivo, Arte Vini, Pivní lázně Znojmo, kavárna love coffee, Inženýrské stavby Jebáček, Zednictví Čížek, Klenoty Mareš, Kafe u radnice, Znojmo Knights a Ethic Sport. Mediálními partnery byly Rádio Blaník, Znojemský týden a Český rozhlas Brno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…