Znojmo: Rating potvrdil dlouhodobě dobré hospodaření města

09.09.2022 9:31 | Tisková zpráva

Díky odpovědnému hospodaření je Znojmo schopno i v těchto turbulentních dobách tvořit rozpočtové přebytky. V souhrnu za poslední tři roky vykázalo přebytek ve výši 112 miliónů korun. Díky tomu zvládne bez problémů splácet úvěr na nový bazén a zároveň financovat balíčky pomoci občanům.

Znojmo: Rating potvrdil dlouhodobě dobré hospodaření města
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Ratingové hodnocení zpracovala společnost AQE Advisors. Jedná se o devatenáctistupňovou škálu hodnocení, přičemž Znojmo se umístilo na šestém stupni s výsledkem B1. Město má tedy dostatečnou schopnost dostát svým finančním závazkům, pozor si ale musí dávat na změny ekonomické situace.

Nejlepších hodnocením je stupeň A, následují stupně B, C a nejhorším stupněm je Ccc2. Aby bylo hodnocení objektivní, je třeba hodnotiti více ukazatelů najednou. Bodováno bylo celkem 20 ukazatelů kategorizovaných do 3 oblastí (hospodaření, finanční a dluhové).

Do hodnocení hospodaření města byl v roce 2021 zahrnut faktor výstavby nového krytého bazénu a s tím související investiční úvěr ve výši 275 milionů korun. Do hodnocení města bylo virtuálně promítnuto vyčerpání celého úvěru. I při této simulaci zůstalo městu hodnocení B1. Pozitivně je také hodnocen fakt, že je úvěr čerpán na investice nikoliv do provozní spotřeby.

Kompletní ratingová analýza je k nahlédnutí v přiloženém dokumentu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…