Znojmo: Rekonstrukce tělocvičny na Střední škole technické přinesla energetické úspory

10.12.2023 20:34 | Tisková zpráva

Dva roky trvala rekonstrukce a modernizace objektu tělocvičny a odborných učeben na znojemské Střední škole technické. Zateplení a rekonstrukce stály 38,6 milionu korun. Díky nim škola ušetří na energiích. Dnes (7. prosince 2023) byla budova slavnostně otevřena radním pro investice Vladimírem Šmerdou.

Znojmo: Rekonstrukce tělocvičny na Střední škole technické přinesla energetické úspory
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Zateplení obvodových stěn a střechy, výměna výplní otvorů, zdroje vytápění, interiérového osvětlení, výměna trafostanice a instalace fotovoltaické elektrárny, vyregulování otopné soustavy a celková rekonstrukce elektroinstalace. Tyto kroky přinesou nejen energetické úspory, ale i snížení negativního vlivu na životní prostředí. Jihomoravský kraj na ně uvolnil ze svého rozpočtu 30,2 milionu korun,“ okomentoval zrekonstruovanou tělocvičnou a odborné učebny Vladimír Šmerda a doplnil, že zbytek částky se podařilo získat ze Státního fondu životního prostředí.

Střední škola technická Znojmo nabízí následující portfolio oborů: čtyřletý maturitní obor elektrotechnika (škola je jediná na Znojemsku, kde lze tento obor studovat) a dalších devět učebních – autoelektrikář, elektrikář, instalatér, karosář, obráběč kovů, strojní mechanik, tesař, truhlář a zedník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

10:23 Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

Statutární město Zlín realizovalo za poslední období řadu nepopulárních ekonomických kroků, které za…