Znojmo: Rostou základy pro největší most na trase

10.08.2018 8:36

Naplno se rozběhly práce na budování mostu na Přímětické ulici, což je v letošním roce stavebně nejsložitější a nejviditelnější část stavěného obchvatu Znojma.

Znojmo: Rostou základy pro největší most na trase
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V aktuálně budovaném úseku od tzv. kasárenské po únanovskou křižovatku se bude nacházet celkem pět mostních objektů, přičemž ten poslední a největší, na Přímětické ulici, stavbaři budují nyní.

„Na pravidelném velkém kontrolním dni jsme byli ujištěni, že vše probíhá podle stanoveného harmonogramu, z čehož mám radost. Stavba obchvatu s sebou přináší nemalá dopravní omezení, a byť věřím, že jsou občané k tak důležité dopravní stavbě shovívaví, za což jim děkuji, tak je důležité, aby se práce nijak nenatahovaly,“ říká starosta Znojma Jan Grois.

Kvůli stavbě mostu je až do 8. prosince uzavřena ulice Hlavní, resp. Přímětická.  Pěším a cyklistům je průchod stavbou umožněn. Avizovaný speciální tunel pro ně bude firma budovat na konci srpna, hotový bude v září. „Do té doby mohou chodci a cyklisté využívat stávajícího chodníku. Až skončíme práce na pilotáži základních opěr, na vrtání a betonáži pilotů a začneme se stavbou mostu jako takového, tak už bude k dispozici onen speciální tunel,“ doplňuje Roman Daniel ze společnosti Silnice Group. Kromě mostů se pracuje i na trase obchvatu jako takové, kde probíhají zemní práce a pokládka štěrkodrtí.

Vybraná data ke stavbě obchvatu Znojma (od kasárenské po únanovskou křižovatku):
délka: 3 532 metrů
plocha vozovek: 63 700 m2
počet všech stavebních objektů: 48
počet mostních objektů: 5
Celkové délka mostů: 274,7 metrů
Počet mimoúrovňových křižovatek: 3 (délka větví: 3 126 metrů)

Informace o obchvatu Znojma

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. S jejím budováním se začalo v lednu 2017 a hotovo má být na podzim 2019. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude aktuálně stavěná část tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí. Investorem obchvatu je Ředitelství silnic a dálnic. Jak je celý obchvat Znojma naplánován, uvidíte ve videu ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…