Znojmo: Senioři budou od září opět hlídat bezpečnost na přechodech

01.07.2020 17:57

Vedení města Znojma spolu s Městskou policií chce pokračovat v projektu Senioři u přechodů i ve školním roce 2020/2021. Aktuálně se hledají zájemci z řad seniorů, kteří jsou ochotní pomoci s bezpečností dětí u přechodů pro chodce poblíž ZŠ JUDr. Josefa Mareše a v Příměticích.

Znojmo: Senioři budou od září opět hlídat bezpečnost na přechodech
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Senioři byli u přechodů k vidění od ledna letošního roku. V ranních hodinách hlídali bezpečnost na přechodech v blízkosti ZŠ Pražská, Slovenská, JUDr. Josefa Mareše, Prokopa Diviše, Mládeže a náměstí Republiky. Jejich činnost se pozastavila v souvislosti s šířením koronaviru a uzavřením škol.

Tým seniorů se na přechody vrátí v září a rozšiřuje své řady. Městská policie hledá zájemce pro lokality poblíž ZŠ JUDr. Josefa Mareše a v Příměticích. Ostatní lokality jsou již personálně zabezpečeny. Senioři v dané lokalitě stráví vždy hodinu v čase od 7:00 do 8:00 hodin. Odměna za odvedenou práci bude 120,-Kč/hodinu.

Přihlášky bude Městská policie Znojmo přijímat do 15. července a na konci měsíce vybere vhodné zájemce. Výhodou je zkušenost s řízením vozidel vzhledem k tomu, že by se zájemce měl orientovat v dopravě a mít schopnost předvídání.  Následně dojde k zaškolení vybraných seniorů (srpen) - budou vzděláni v oblasti zdravovědy i pravidel provozu na pozemních komunikacích, vč. zastavování vozidel. Pak získají úřední pověření k tomu, že mohou u přechodů zastavovat vozidla. Senioři by tak na přechody mohli nastoupit již v září.

Jak se přihlásit

Kontaktními osobami budou strážníci z preventivní skupiny Městské policie Znojmo zastoupení Petrem Hladkým a Evou Smutnou. Na služebně Městské policie Znojmo budou moci senioři vyplnit a odevzdat přihlášku, či ji odeslat písemně na služebnu na ulici Jana Palacha 2, Znojmo 669 02 anebo ji zaslat naskenovanou na e-mail prechody@mp.muznojmo.cz. Přihláška bude ke stažení na www.mestskapolicieznojmo.cz. Informovat se je možné i na tel. čísle: 515 225 555.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…