Znojmo: Senioři u přechodů hledají posilu

13.08.2023 11:31 | Tisková zpráva

Každý den ráno hlídají, aby se děti dostaly bezpečně do školy. Rodiče jejich přítomnost kvitují, řidiči je respektují. Senioři u přechodů se stali běžnou součástí znojemských ulic.

Znojmo: Senioři u přechodů hledají posilu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

12 seniorů se vydává ve školním roce od pondělí do pátku na 11 přechodů pro chodce v blízkosti znojemských základních škol. Na ten nejvytíženější, na Pražské ulici, míří senioři dva. A právě na něm aktuálně jeden chybí. Městská policie sem proto hledá novou posilu.

Nováčkovi dodává odvahu jeho budoucí kolega z přechodu na Pražské Stanislav Crlík. „Nemusí mít žádné obavy. Absolvuje veškerá školení. Navíc bude pracovat se mnou a já už mám s místem zkušenosti, takže mu se vším pomohu,“ uvedl redaktorce ČT v reportáži.

Zájemci z řad seniorů, kteří se chtějí do projektu Senioři u přechodů zapojit, se mohou hlásit u městské policie. Osobně na služebně na ulici Jana Palacha, kde vyplní a rovnou odevzdají přihlášku, nebo si ji mohou stáhnout na Městská policie Znojmo  a odeslat poštou nebo e-mailem na prechody@mp.muznojmo.cz. Bližší informace je možné získat i na telefonním čísle 515 225 555.

Projekt Senioři u přechodů běží ve Znojmě čtvrtým rokem. Senioři dohlíží na děti každé ráno od 7.00 do 8.00 hodin, za hodinu dostávají plat ve výši 140 korun. Než se v září vrátí do ulic, projdou všichni školením z první pomoci, dopravních předpisů i zastavování aut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

10:28 Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

Řešení náplavek, veřejného prostoru na Ulrichově náměstí či jiných míst ve městě, to je nyní v rukou…