Znojmo: Senioři u přechodů rozšířili své řady v dalších třech lokalitách

18.01.2022 19:31 | Tisková zpráva

Projekt Senioři u přechodů, který město Znojmo a Městská policie Znojmo spustili v roce 2019 se dnes rozšířil o další tři přechody pro chodce. Senioři se tak každé ráno od pondělí do pátku od 7 do 8 hodin starají o bezpečnost školáků na přechodech pro chodce už na třinácti místech.

Znojmo: Senioři u přechodů rozšířili své řady v dalších třech lokalitách
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Nově senioři pomáhají na ulici Legionářská, Přímětická/Resslova a 17. listopadu/Bezručova. Připojili se tak k deseti hlídaným lokalitám v blízkosti ZŠ Pražská, Slovenská, JUDr. Josefa Mareše, Prokopa Diviše, Mládeže, náměstí Republiky a v Příměticích.

Každý vybraný senior prošel zaškolením v oblasti zdravovědy, pravidel provozu na pozemních komunikacích, včetně zastavování vozidel a následně získal pověření k tomu, že může u přechodů zastavovat vozidla.

„Jsem moc rád, že nám senioři s bezpečným přecházením dětí pomáhají, a zapojují se tak do vytvoření bezpečnějšího prostředí v našem městě. Vážím si toho a moc jim za to děkuji,“ říká starosta Jakub Malačka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…