Konkurence byla obrovská. Třiatřicet soutěžících z České republiky a Rakouska muselo zvládnout písemný test, který byl v českém i německém jazyce, odborný rozbor šumivého vína a jeho servis do pěti minut. Vylosovali si také nápoj, ke kterému museli doporučit vhodný pokrm a sestavit menu. Důraz je přitom kladen na komunikaci sommeliera s hostem. Ve finále, kam postoupili čtyři soutěžící, na ně čekal servis s dekantací červeného vína a přiřazování vhodných nápojů k jednotlivým jídlům. Soutěžící tak museli prokázat nejen své odborné znalosti a dovednosti, ale také své komunikační dovednosti, které jsou při styku s hostem nejdůležitější.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: znojmocity.cz