Znojmo: Starosta Grois bude žádat o podporu na krytý bazén

19.03.2019 14:49

Výstavba nového krytého bazénu je jednou z priorit znojemské radnice. Pro jeho výstavbu shání starosta Jan Grois formální podporu u starostek a starostů obcí Znojemska a Moravskokrumlovska. Zároveň chce žádat Jihomoravský kraj o 50 milionů na spolufinancování výstavby bazénu.

Znojmo: Starosta Grois bude žádat o podporu na krytý bazén
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Důvod je jednoduchý. Znojemský krytý bazén slouží celému regionu, a to nejen díky povinnému školnímu plavání, kdy každoročně našimi lázněmi projde přes 2 100 dětí ze základních škol Znojemska a Moravskokrumlovska. Požádám proto o podporu našeho projektu starostky a starosty obcí pro jednání s Jihomoravským krajem,“ říká starosta Jan Grois.

Podle starosty Groise se jedná o jeden z dalších kroků ve spolupráci mezi obcemi Znojemska a Moravskokrumlovska pro jednání s krajem, případně i s vládou v prosazování společných cílů. „Jako příklad toho, že vzájemná podpora a spolupráce může fungovat, je podpora Moravského Krumlova v otázce Slovanské epopeje. Neváhal jsem ani minutu, když jsem jako krajský zastupitel zvedl ruku na podporu epopeje. Mám za to, že obce našeho regionu mají táhnout za jeden provaz,“ dodává Grois.

Finance po obcích starosta žádat nebude. „Nechceme po obcích peníze, všichni mají omezené rozpočty v plánu své investice. Chtěl bych pouze morální a formální podporu, aby na kraji, případně na vládě věděli, že nový moderní krytý bazén pomůže celému regionu,“ doplňuje starosta Grois.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…