Znojmo: Starostové debatovali nejen o meziobecní spolupráci

18.06.2014 14:30

Hlavním důvodem včerejšího setkání starostů Znojemska byl projekt, který začal být realizován na začátku tohoto roku a je zaměřen na podporu meziobecní spolupráce. Pracovní týmy pod záštitou Svazu měst a obcí ČR se snaží prohloubit meziobecní spolupráci na tématech, které jsou blízké všem městům a obcím v ČR.

Znojmo: Starostové debatovali nejen o meziobecní spolupráci
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Oblasti spolupráce v rámci Znojemska jsou školství a předškolní výchova, odpadové hospodářství, sociální služby, vinařská turistika a zaměstnanost a podpora podnikání. Tato témata budou pečlivě zmapována, aby bylo možné vytvořit analýzu celého území a následně vytvořit návrhové řešení, které by mělo napomoci ke zlepšení aktuálního stavu,“ říká Jaroslav Milbach ze znojemského městského úřadu, který je koordinátorem projektu meziobecní spolupráce.

Zkušenosti jednoznačně prokazují, že spojení sil umožní zkvalitnit a zefektivnit veřejné služby, a tím získat pro obce a města další finanční prostředky pro jejich rozvoj. To je také hlavním cílem meziobecní spolupráce.

V rámci dalšího programu se starostové seznámili s chystanými integrovanými regionální operačními programy, s možností elektronických aukcí na nákup plynu a elektřiny nebo s informacemi ohledně provozování vodohospodářských staveb. Debatovalo se také o nakládání s bioodpadem a o nejčastějších pochybeních zjišťovaných při kontrolách samostatné působnosti obcí.

Setkání zahájil starosta Znojma Vlastimil Gabrhel, jejím průběhem pak provázel místostarosta Znojma Jan Grois.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.