Znojmo: Strategický plán města má nový web

12.03.2024 22:09 | Tisková zpráva

Město spustilo nový web zaměřený na strategii rozvoje města v letech 2024-2030. Vize města i jednotlivé kroky k jejich naplnění jsou v něm zpracovány přehlednou a srozumitelnou formou. On-line verze strategického plánu je dostupná na webu https://strategie-znojmo.cz.

Znojmo: Strategický plán města má nový web
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Strategický plán je základní plánovací dokument města na roky dopředu. Je to nezbytný nástroj k dalšímu rozvoji města. Je to ovšem poměrně rozsáhlý dokument, na jehož prostudování má v dnešní rychlé době občan málo času. Rozhodli jsme se mu proto věnovat vlastní webové stránky, kde bude vše zpracováno přehledně tak, aby každý během chvíle našel to zásadní,“ vysvětluje místostarostka Petra Svedíková Vávrová.

Anketa

Zaslouží si zemědělec, který vysypal před Úřad vlády hnůj, trest?

3%
96%
hlasovalo: 18615 lidí

Webové stránky popisují pět pilířů rozvoje města, jednotlivá opatření k jejich naplnění a projekty, jejichž realizace povede k dosažení stanovených cílů. „Web je zpracován od obecnějších cílů směrem ke konkrétním projektům, stačí se tedy proklikat k tomu, co koho právě zajímá. Zvláštní pozornost je pak věnována sedmi klíčovým projektům, mezi kterými jsou zahrnuty budova bývalých lázní, Domeček, doprava ve městě, další využití areálu hradu nebo nová energetická koncepce města,“ dodává Svedíková.

Celý web bude průběžně aktualizován podle toho, jak se bude postupovat s realizací vytyčených cílů. „U zásadních projektů budeme postupně doplňovat časový harmonogram, předpokládané náklady a aktuální stav. Bude tak vždy vidět, na čem se právě pracuje nebo co se podařilo dokončit,“ popisuje místostarostka.

Strategický plán města Znojma 2024-2030 byl schválen v září minulého roku. Cílem při stanovování jednotlivých priorit bylo změnit směřování města směrem k modernímu městu 21. století s koncepčním řešením parkování, systematickou podporou zaměstnanosti a podnikání a maximální možnou energetickou soběstačností.

On-line verzi strategického plánu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…