Znojmo: Tříkrálová sbírka je sečtena, dobrovolníci vybrali rekordní částku

29.01.2019 14:32

Oblastní charita Znojmo hlásí výsledek Tříkrálové sbírky na Znojemsku. Letos vysbíraná částka opět překonala rekord. Konečný výsledek činí 2 346 252 korun, o 93 658 korun více než v loňském roce.

Znojmo: Tříkrálová sbírka je sečtena, dobrovolníci vybrali rekordní částku
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Dovolte mi, abych všem, kdo se na sbírce podíleli, srdečně poděkoval. Byli to studenti středních škol, skauti, děti ze školek, dobrovolníci, naši zaměstnanci, páni faráři, dospělí i senioři. Zvláštní poděkování patří všem dárcům, kteří do sbírky přispěli. Vaše pomoc je důležitá pro naše seniory, děti a dospělé s postižením, lidi bez domova, lidem umírajícím a dalším, kterým můžeme pomáhat právě také díky Vašemu příspěvku,“ řekl Evžen Adámek, ředitel Oblastní charity Znojmo.

Tříkrálová sbírka na Znojemsku probíhala od 1. do 14. ledna. Podílelo se na ní přes 1400 koledníků, asistentů a dobrovolníků. Výtěžek z Tříkrálové sbírky putuje na zkvalitnění charitních služeb na Znojemsku, například konkrétně na nákup přenosného ultrazvuku pro pacienty Domácí hospicové péče, na školní obědy pro děti z chudých rodin, na podporu svozové služby pro osoby se zdravotním handicapem, do Denního stacionáře sv. Damiána, na pomoc dětem v chudých rodinách prostřednictvím terénní sociální práce, aj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…