Znojmo: Turistický kolový vláček bude nově i pro lidi s handicapem

20.03.2019 10:04

Oblíbený turistický kolový vláček ve Znojmě, díky němuž turisté i místní poznávají krásy Znojma, aniž by museli chodit po svých, se od letošní sezóny dočká vylepšení. Radní města doporučili zastupitelstvu města schválit finanční dar provozovateli vláčku, Znojemské dopravní společnosti – Psota, na úpravu vagónu vláčku, díky které budou moci vláček využívat i lidé s invalidním vozíkem.

Znojmo: Turistický kolový vláček bude nově i pro lidi s handicapem
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Na bezbariérovou úpravu vagonu vláčku přispěje město provozovateli 227 000 korun. Tento dar ještě musí schválit dubnové zastupitelstvo. S provozovatelem vláčku je předjednané, aby vše bylo hotové do 1. května, kdy startuje sezóna vláčku.

Turistický kolový vláček vyráží na svou okružní cestu pětkrát denně od Louckého kláštera a odtud veze návštěvníky po nejvíce vyhledávaných místech města. Během 90 minutové vyhlídkové jízdy pozná cestující, kam do přírody ve Znojmě, historické centrum a jeho romantická zákoutí, u kostela sv. Mikuláše se octne na místě s jedním z nejhezčích výhledů na údolí Dyje a zjistí, kudy do jednoho z největších podzemních labyrintů ve střední Evropě.

Lidé mohou nastoupit do vlaku na kterékoli zastávce. Základní cena okružní jízdy je 70 korun. Pro studenty, děti a ZTP jsou jízdenky cenově zvýhodněné, stejně tak pro rodiny s dětmi. Turistickým skupinám se vyplatí předem sjednané mimořádné jízdy vlaku, kdy je nutná rezervace minimálně 24 hodin před uskutečněním jízdy.

Trasa vláčku: Plovárna – klášter louka, přehrada u údolí Dyje, Kostel sv. Mikuláše, Rotunda sv. Kateřiny, Znojemský hrad, Ul. Přemyslovců, Městské lázně, Mariánské nám., Masarykovo nám., nádraží, Plovárna – klášter Louka. Vyhlídkový turistický vláček jezdí od 1. května až do 30. září.

Provozovatelem vláčku je Znojemská dopravní společnost – Psota. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…