Znojmo: V Louckém klášteře montují další nová okna

10.10.2020 10:41

Do konce listopadu bude mít Loucký klášter dalších 38 nových oken. Už od jarních měsíců se pracuje na jejich výměně na východní fasádě barokního konventu. Město do výměny oken kláštera investuje letos 3,8 milionů korun.

Znojmo: V Louckém klášteře montují další nová okna
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Všechny repliky oken, jejich materiál i barevnost vychází z historických podkladů a jejich vzhled museli schválit památkáři. Loucký klášter je totiž národní kulturní památkou a podléhá tak přísné ochraně. Okna jsou kastlová s otevíráním dovnitř a jsou vyrobena z masivu modřínu s nátěrem v barvě matné slonové kosti.

Do v pořadí již šesté etapy výměny oken město investuje téměř 3,8 milionů korun. Stejně jako v předchozích letech město získalo dotaci z Ministerstvo kultury (z Programu záchrany architektonického dědictví), letos město obdrželo 700 000 korun.

Na výměně oken v Louckém klášteře se postupně pracuje od roku 2016. Do letošního roku se jich repasovalo už 149 a k tomu jedny dveře. Na konci roku se tak Loucký klášter bude chlubit už 187 novými okny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…