Znojmo: V areálu pivovaru začnou budovat inženýrské sítě

14.06.2017 17:45

V následujících dnech začnou v areálu bývalého pivovaru v Hradní ulici práce na budování kompletně nových inženýrských sítí. „Jedná se o jednu největších investic města pro letošní rok, a to ve výši cca 12,4 milionů korun. Vybudování inženýrských sítí je nutnou podmínkou pro další rozvoj areálu a pro přilákání dalších investorů,“ komentuje investici Vlastimil Gabrhel, starosta města Znojma.

Znojmo: V areálu pivovaru začnou budovat inženýrské sítě
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V souvislosti se stavebními pracemi prosíme všechny, aby k rotundě a hradu chodili Jižní přístupovou cestu. Ti, kteří budou mířit do letos otevřené Expozice pivovarnictví, kterou otevřelo město ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem a společností Heineken, se k ní Hradní ulicí samozřejmě dostanou.

„V souvislosti s budováním inženýrských sítí bude v centru Znojma nezvykle zvýšený provoz nákladních automobilů. Prosíme proto občany o trpělivost a shovívavost. Opravy by neměly trvat déle než tři měsíce,“ dodává starosta.

Prvním investorem v bývalém areálu pivovaru byl v roce 2014 Znojemský městský pivovar, který tu o rok později znovuobnovil výrobu piva. A letos areál oživila zmíněná nová Expozice pivovarnictví.

Od vybudování kompletně nových inženýrských sítí si znojemská radnice slibuje přilákání dalších investorů do atraktivního prostředí v samotném srdci historického centra Znojma, o které už investoři projevují zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.