Znojmo: V parku a kolem něj se bavily stovky dětí

01.06.2015 9:17

Letošní oslava Mezinárodního dne dětí se v sobotu ve Znojmě nesla v duchu příjemně stráveného času v městských parcích, Hradebním příkopu i na náměstí Komenského. I tentokrát Dětský den pořádala Znojemská Beseda ve spolupráci s městem Znojmem a celou řadou dalších subjektů, které se podílely na jeho bezchybném průběhu.

Znojmo: V parku a kolem něj se bavily stovky dětí
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Celou akci odstartovalo vystoupení kouzelníka Šeklina, který děti očaroval nejen na Komenského náměstí, ale také v parcích, kudy procházel a předváděl svá kouzla přímo mezi dětmi. Poté následovala celá plejáda zajímavostí nejen pro děti. Kupříkladu Městská policie Znojmo předvedla nejen svoji techniku, ale také ukázku lezecké skupiny, kdy se její členové spouštěli z vysoké plošiny po hlavě až k zemi. Hasičský záchranný sbor zase připravil pro děti cvičné hašení požáru nebo tolik oblíbenou pěnou, která v teplém sobotním dni rozhodně přišla vhod. Nechyběl ani Cyklo klub Kučera, který dětem zajistil zábavu na kolech všeho druhu. Rodiče se mohli svézt novou Škodou Fabií a jejich děti zase mohly strávit chvíli na skákacím hradu, který přichystalo Autodružstvo Znojmo.

Střední park se proměnil na piknikovou zónu, kde si návštěvníci mohli alespoň na chvíli oddechnout, lehnout si jen tak na trávník nebo si udělat piknik, k čemuž mohli využít občerstvení v podobě vynikající zmrzliny, chutného pečiva a nespočtu nápojů, které příjemné osvěžily. A pro ty, co piknik zlákal až na místě, si mohli deku pořídit v jednom ze stánků.

Dolní park spolu s Hradebním příkopem se stal hlavním dějištěm dětských her a soutěží. Děti si mohly vyzvednout soutěžní kartičky a po splnění úkolů na šesti stanovištích, které zajišťoval Dům dětí a mládeže ve Znojmě, Městské lesy Znojmo a Turistický oddíl mládeže Čtverka, obdržely děti sladkost a krásnou samolepící medaili a odnesly si tak z celého dne krásnou vzpomínku. To, že šlo o lákavou zábavu, dokazuje i to, že se soutěží zúčastnilo na 800 dětí! A kdo v této části dějiště Dětského dne přeci jen soutěžit nechtěl, mohl navštívit stanoviště Zdravotnické záchranné služby, Policie ČR, přijít si pro podpis svého oblíbeného hokejisty z týmu HC Orli Znojmo, zkusit si výstroj nebo si zaházet se šiškou týmu amerických fotbalistů Znojmo Knights a nebo zhlédnout vystoupení tanečních a pohybových kroužků Domu dětí a mládeže ve Znojmě.

A aby bylo zážitků ještě víc, v průběhu celého dne se ve všech částech procházeli kejklíři na chůdách a rozdávali dětem nejen sladkosti ze své mošničky, ale především radost. Úsměv na tváři vykouzlilo i Divadlo 100opic, které dětem zahrálo tři pohádky v netradiční pouliční formě. Dětský den nám sice skončil, ale na spokojených dětských tvářích bylo vidět, že si jej naplno užily a že se určitě velmi rádi vrátí i příští rok.

Více fotografií naleznete na facebooku města Znojma a Znojemské Besedy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…