Znojmo: Vinobus nabízí pro obyvatele regionu víkendové jízdy zdarma

08.04.2018 20:09

Objevte krásy našeho regionu s Vinobusem VOC Znojmo! Všichni obyvatelé regionu Znojemska jsou srdečně zváni na mimořádné jízdy Vinobusu, které se budou konat o dvou dubnových víkendech. Jízdy budou zdarma.

Znojmo: Vinobus nabízí pro obyvatele regionu víkendové jízdy zdarma
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Hlavní sezóna Vinobusu začne v květnu. V dubnu bychom chtěli dát možnost domácím, obyvatelům našeho regionu, aby si i oni vyzkoušeli náš Vinobus a navštívili s námi místa proslulá i méně známá a poznali blíže vinice, na kterých zrají naše nejlepší vína,“ přibližuje myšlenku speciálních jízd Vinobusu František Koudela, předseda VOC Znojmo.

Mimořádné jízdy Vinobusem se budou konat o dvou víkendech: 21. – 22. dubna a 28. – 29. dubna. „Vinobus je v první řadě cílem na turisty, kterým chceme ukázat krásy našeho kraje. Máme ale za to, že spoustu kouzelných míst neznají ani místní, a tak bychom je k nim chtěli zavést,“ doplňuje Koudela.

Jízdní řád bude v těchto mimořádných dnech platit jako v sezóně, tj. Vinobus pojede 3× denně v 10.00, 13.00 a 16.30 hod. „Nastoupit a vystoupit je z organizačních důvodů možné jen na Masarykově náměstí, nejsme totiž schopní garantovat opětovný nástup. Rezervace místa nebude možná, a tak můžeme jen stěží odhadnout, kolik dorazí lidí,“ dodává Koudela. Jízdní řád je k nalezení ZDE. Kdo bude chtít, může na vybraných zastávkách degustovat vína, degustace jsou placené.

O VINOBUSU VOC Znojmo

Znojemskem s Vinobusem VOC Znojmo
13 zastávek | 56 kilometrů | 19 vinařství

Vinobus VOC Znojmo je ojedinělou nabídkou pro turisty na Znojemsku. Díky němu mohli návštěvníci od konce dubna do poloviny září jednoduše zavítat ze samotného centra Znojma do různých sklepů a vinařství na Znojemsku, aniž by museli řešit, jak se dopraví tam i zpět. Návštěvníci si díky němu mohou prohlédnout krásné vinice, pokochat se přírodou Národního parku Podyjí, navštívit Loucký klášter či podniknout spoustu dalších zajímavých věcí v blízkosti zastávek Vinobusu. Jeho trasa je navíc navázána na zdejší cyklostezky. Autobus s kapacitou 32 míst a přívěsem na 20 kol se na cestu vydal třikrát denně.

Vinobus VOC Znojmo je realizován za podpory Jihomoravského kraje, města Znojma, obcemi Chvalovice, Vrbovec, Tasovice, Nový Šaldorf-Sedlešovice, Havraníky a Vinařského fondu ČR. Aktuální informace ZDE nebo na facebooku VOC Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…