Znojmo: Vinobus získal podporu Rady města Znojma. Spolek bude jednat i s dalšími partnery

19.12.2018 11:30

Spolek vinařů VOC Znojmo nedávno požádal písemně starostu Znojma Jana Groise o uzavření memoranda o spolupráci mezi městem Znojmem a spolkem VOC Znojmo, a to v souvislosti s projektem Vinobus.

Znojmo: Vinobus získal podporu Rady města Znojma. Spolek bude jednat i s dalšími partnery
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Tato žádost byla následně předložena radě města, která toto pondělí memorandum schválila. Memorandum nyní musí posvětit nejvyšší orgán města, zastupitelstvo.

„Tohoto vstřícného kroku si velmi vážíme a děkujeme členům rady města za vyjádřenou podporu. Doufám, že pro memorandum získáme i podporu zastupitelů. Podpora města je pro nás impulzem k vyjednávání s dalšími možnými partnery,“ komentoval pozitivní rozhodnutí Rady města Znojma předseda spolku VOC Znojmo František Koudela.

V současné době má Vinobus za sebou třetí sezónu. Přestože je Vinobus pro vinaře, potažmo celý znojemský region, přínosný, je zajištění jeho provozu pro spolek, jehož cílem není generování zisku, velmi složitý.

„Vzhledem k tomu, že Vinobus nedosáhl požadované obsazenosti v sezóně, ačkoliv obsazenost Vinobusu rok od roku stoupá, a vzhledem k faktu, že i přes získané dotace doplácejí vinaři na provoz Vinobusu poměrně vysokou částku, jsme dospěli k závěru, že pokud se nám nepodaří zajistit do března 2019 stabilní financování na tři roky dopředu, nebudeme moci v projektu Vinobusu, jak je nastaven nyní, pokračovat,“ doplňuje Koudela. Spolek VOC Znojmo proto bude aktivně jednat o spolupráci i s dalšími subjekty, včetně Jihomoravského kraje.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…