Znojmo: Web rodiny Okurkovy je na světě

19.11.2015 21:05

17. listopad byl nejen ve znamení Dne otevřených dveří radnice, ale právě v souvislosti s ním se také poprvé spustil web Rodiny Okurkovy.

Znojmo: Web rodiny Okurkovy je na světě
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Je tomu přesně rok, kdy na Dni otevřených dveří radnice představil starosta Vlastimil Gabrhel projekt Rodiny Okurkovy. Od té doby se pracovalo na různých aktivitách projektu i na realizaci speciálního webu, který byl oficiálně spuštěn právě ve středu. Webem s podtextem portál o odpadech, čistotě a zeleni ve městě Znojmě provází členové rodiny Okurkovy. A vše je samozřejmě pod hlavičkou projektu Zdravého města Znojma.

„Na stránkách www.rodinaokurkova.cz naleznete praktické informace, jak nakládat s odpady, informace o sběrných dvorech, blokovém čištění, městské zeleni a spoustu dalších užitečných rad, které vám ušetří kroky na městský úřad,“ představil včera web starosta Vlastimil Gabrhel.  Poukázal také na problematiku černých skládek, na kterou se chce radnice v následujícím roce zaměřit. „Město neslouží jako odpadkový koš. Na objemnější odpad tu máme přece dva sběrné dvory na dvou protilehlých koncích města, aby k nim měl každý občan snadný přístup,“ zdůraznil starosta.

Vloni na podzim děti malovaly maskota rodiny Okurkovy a také vybraly jména jednotlivým členů rodiny.  Rovněž se učily, jak správně třídit odpad. Rodina Okurkova byla i součástí Dne Země letos v dubnu. V rámci projektu vzešly i tašky na třídění komunálního odpadu, které jsou v současné době k zakoupení za symbolických 30 korun na pokladně městského úřadu na Obrokové 1/12.

Cílem projektu Rodiny Okurkovy je zvýšit povědomí občanů o správném nakládání s odpady a udržování čistoty veřejného prostranství ve Znojmě, zlepšení vztahu mezi úřadem a občany, vyšší informovanost o poskytovaných službách a v neposlední řadě vyšší ochrana zeleně.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…