Znojmo: Zastupitelé rozdělili dotace na sociální služby a prorodinné aktivity

01.03.2024 22:09 | Tisková zpráva

Zastupitelé na svém únorovém zasedání schválili dotace na podporu sociálních služeb a rodinných aktivit v roce 2024. Pro poskytovatele sociálních služeb a organizátorům akcí pro rodiny, děti a seniory je letos v rozpočtu alokováno celkem 31 milionů korun.

Znojmo: Zastupitelé rozdělili dotace na sociální služby a prorodinné aktivity
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Město se každý rok podílí na spolufinancování sociálních služeb formou dotací z dotačního programu Podpora sociálních služeb. Letos tak rozdělí mezi 12 poskytovatelů asi 29 milionů korun.

„Z celkové částky jdou dvě třetiny na služby zajišťující sociální péči, to znamená do pobytových zařízení nebo například do pečovatelské služby. Asi 9 milionů pak slouží k podpoře služeb sociální prevence. To jsou služby, které pomáhají lidem zvládat nepříznivé životní situace třeba kvůli zdravotnímu postižení a pomáhají je začleňovat do běžného života,“ vysvětluje místostarosta Znojma Jan Blaha.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 49977 lidí

Nejvíce peněz jde i letos příspěvkové organizaci Centrum sociálních služeb. Nad rámec příspěvku na provoz jí byl schválen finanční příspěvek ve výši 18,3 milionů korun. Určen je na 8 sociálních služeb, které Centrum nabízí. Mezi největší příjemce dotace se dále řadí Oblastní charita Znojmo s asi 7,7 miliony korun, které tyto finanční prostředky pomáhají s poskytováním jejích 9 služeb, nebo Práh jižní Morava s necelým milionem korun, který podporuje osoby s duševním onemocněním a provozuje pro ně i chráněné bydlení.

Dotaci ve výši 584 tisíc korun pak schválili zastupitelé organizaci Paspoint. Ta se zaměřuje na osoby a rodiny s dětmi s autismem. 445 tisíc korun půjde Společnosti Podané ruce, která jako jediná provozuje na Znojemsku zařízení poskytující služby osobám ohroženým závislostí na návykových látkách a 314 tisíc TyfloCentru, které pracuje se zrakově postiženými.

V programu Podpora rodinných aktivit v roce 2024 schválili zastupitelé 200 tisíc korun Rodinnému centru Maceška a 91 tisíc na kulturní a volnočasové aktivity v prostorách GaP na Kollárově ulici. Nižší dotace do výše 50 tisíc korun pak schválili radní například rodičovským spolkům u základních a mateřských škol nebo SVČ na jejich projekt Diamantbraní.

Individuální dotaci ve výši 400 tisíc korun poskytne město Oblastnímu spolku Českého červeného kříže Znojmo, který vedle svých dalších činností organizuje přednášky nebo kurzy první pomoci.

Kompletní výčet poskytnutých dotací naleznou zájemci na webových stránkách města v usneseních zastupitelstva a rady města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…