Znojmo: Zastupitelé schválili prodej bytů i podporu Vinobusu

20.11.2015 13:43

Pondělní zasedání Zastupitelstva města Znojma, které začalo minutou ticha za oběti teroristického útoku v Paříži, mělo na programu jednání 78 bodů. Mezi nimi prodej zbytných bytových a nebytových jednotek, zásady pro tvorbu uličního názvosloví, poskytnutí dotace spolku VOC Znojmo na projekt Vinobusu či koncepci rodinné politiky.

Znojmo: Zastupitelé schválili prodej bytů i podporu Vinobusu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Jedním z důležitých bodů na programu byl prodej zbytných bytových a nebytových jednotek v rámci projektu Klíč 2018. Součástí prodávaného balíčku byly jednak zbytné volné a obsazené bytové jednotky, jednak nebytové jednotky. Tento způsob prodeje, čili prodej celého souboru, byl zvolen zejména z toho důvodu, že městu zůstávají byty a nebytové prostory, které byly opakovaně nabízeny k prodeji, avšak marně. Zastupitelé prodej za nejvyšší nabízenou cenu, tedy za 62 milionů, schválili. Město tak utržilo o 37 % více, než byla minimální možná kupní cena.

Zastupitelé také schválili finanční podporu projektu vinařského turistického autobusu – Vinobusu, za kterým stojí spolek vinařů VOC Znojmo. Po dobu tří let Znojmo podpoří Vinobus částkou 200 000 korun. Hlavním cílem Vinobusu je podpořit vinařskou turistiku na Znojemsku. Svou premiérovou sezónu zahájí v příštím roce.

Zelenou dostala také koncepce Rodinné politiky města Znojma na léta 2016 – 2019. Hlavním cílem rodinné politiky je vytvoření komplexního systému podpory rodin tak, aby panovalo prostředí přívětivé k naplnění poslání rodiny. Ze schválené koncepce budou vycházet jednoleté akční plány, které budou rozpracovávat konkrétní návrh aktivit pro daný rok. K pravidelným každoročním akcím se řadí například Národní týden manželství, Týden pro rodinu nebo Svátek seniorů.

Zastupitelé schválili rovněž Zásady tvorby uličního názvosloví a označování ulic, jiných veřejných prostranství a číslování budov ve městě Znojmě. Tyto zásady určují postupy při navrhování, projednávání a schvalování názvů ulic a jiných veřejných prostranství. Dále určují postup pro přidělení domovních čísel a jednotný způsob označování budov, přičemž součástí zásad je i příloha s grafickou podobou tabulek s domovními čísly a uličních štítů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…