Znojmo: Zastupitelé zregulují provozní dobu barů, používání zábavní pyrotechniky a prostituci

29.04.2019 16:42

Na svém dnešním zasedání schválili zastupitelé města hned tři nové obecně závazné vyhlášky. Jednu o regulaci provozní doby hostinských provozoven, druhou o regulaci používání zábavní pyrotechniky a třetí o zákazu prostituce na území města.

Znojmo: Zastupitelé zregulují provozní dobu barů, používání zábavní pyrotechniky a prostituci
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

O vyhlášce, která by regulovala provozní dobu hostinských provozoven v exponovaných ulicích s rušným nočním životem, tedy ulic 17. listopadu, Tovární a Vídeňská třída, se hovořilo už před dvěma lety. „V červnu 2017 projednávali zastupitelé petici občanů bydlících v ulicích 17. listopadu a Rooseveltova, v níž požadovali zajištění nočního klidu a pořádku, jenž je dlouhodobě porušován provozem nočních podniků. My jsme z tohoto důvodu následně vydali vyhlášku zakazující pití alkoholu na vícero veřejných prostranstvích, to bylo na podzim 2017. Vloni v sezóně hlídal pořádek a noční klid v ulicích vedle Městské policie i antikonfliktní tým,“ připomíná starosta Jan Grois.

Následně proběhlo s provozovateli nočních podniků v exponovaných ulicích několik schůzek, kde se vyhodnocovala celá situaci i úspěšnost antikonfliktního týmu. „Bohužel se nám na těchto jednáních nepodařilo najít kompromisní řešení, které by spočívalo v tom, že by se majitelé podniků více podíleli na udržování pořádku před provozovnou. Proto jsme přistoupili k tomuto restriktivnějšímu opatření. Zavřeno bude nejpozději ve tři hodiny ráno,“ dodává starosta Grois. Z činnosti Městské policie je totiž zřejmé zvýšené protiprávní jednání v těchto lokalitách v nočních hodinách, které narušuje noční klid a neúměrně obtěžuje bydlící v dané lokalitě.

Dle nově schválené obecně závazné vyhlášky o regulaci provozní doby hostinských tak budou muset být všechny restaurace, bary, pivnice, vinárny nebo diskotéky v ulicích 17. listopadu, Tovární a Vídeňská třída zavřené denně mezi 3:00 a 6:00. Tento zákaz se nevztahuje na 31. prosince a 1. ledna a na dny konání Znojemského historického vinobraní.

Zastupitelé schválili také vydání vyhlášky regulující používání zábavní pyrotechniky. Vyhláška zakazuje používání takové zábavní pyrotechniky, jejíž intenzita omezuje veřejný pořádek. Ve významné dny jako je 31. 12. a 1. 1. a ve dnech Znojemského historického vinobraní je používání zábavní pyrotechniky dovoleno. Rada města může udělit výjimku z vyhlášky, a to předem na základě písemné žádosti.

Na celém území města Znojma bude rovněž platit zákaz provozování prostituce. „K vydání této vyhlášky jsme přistoupili na základě podnětů občanů, neboť se hlavně na výpadovce na Vídeň, na ulici Evropská, prostitutky pravidelně objevují. Díky nové vyhlášce už budou moci strážnici Městské policii možnost prostituci řešit,“ vysvětluje starosta.

Všechny tři vyhlášky nabývají účinnost patnáctým dnem po dni vyhlášení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…