Znojmo: Závod Znojmo Extreme 790 letos podpoří neslyšící. Registrace se spouští 8. dubna

19.03.2019 20:54

Oblíbený charitativní závod ve výběhu na radniční věž – Znojmo Extreme 790 – letos podpoří neslyšící.

Znojmo: Závod Znojmo Extreme 790 letos podpoří neslyšící. Registrace se spouští 8. dubna
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Kdo tak chce zažít skvělý závod plný adrenalinu a zábavy a ještě pomoci dobré věci, měl by si do kalendáře poznamenat nejen datum 22. června, kdy se závod koná, ale i pondělí 8. dubna, kdy bude spuštěna registrace. Účastníci se letos mohou těšit i na speciální medaile.

„Určitě doporučuji s registrací na závod neotálet, protože vloni se startovní listina zaplnila za pouhé 3,5 hodiny,“ říká Jan Grois, starosta města a tradiční účastník závodu. Startovné, které je 1 000 korun za tým, putuje Sportovnímu klubu neslyšících Brno, kde hraje i Znojmačka Simona Sekulová, protože ve Znojmě žádný sportovní klub neslyšících není. Sportovci tedy pomohou sportovcům.

„Někdo v životě nemá tolik štěstí, ale přesto žije nejen plnohodnotný život, ale je i inspirací pro nás ostatní. Třeba Znojmačka Simona Sekulová má můj velký obdiv – je neslyšící, miluje volejbal, za kterým musí dojíždět až do Brna, protože ve Znojmě žádný sportovní klub neslyšících není. A sportovci by si měli pomáhat,“ doplňuje starosta Jan Grois.

Simona Sekulová není jediná Znojmačka, která volejbal pro neslyšící hraje. Se svými kamarády hrává pravidelně ve Znojmě i v Brně. Výtěžek ze závodu chtějí neslyšící použít na své turnajové výjezdy do zahraničí. „Nás vlastně nikdo nepodporuje, vše si musíme hradit sami, od cestovného až po ubytování. Jsme moc rádi, že nám sportovci díky Extreme 790 chtějí pomoci,“ děkuje Simona Sekulová. Neslyšící sami se hodlají registrovat a postavit se i na start závodu ve výběhu na radniční věž.

Mezi prvními registrovanými plánuje být i starosta Grois. K podpoře neslyšících plánuje využít i svůj Facebook. „Rozhodl jsem se, že startovné za můj tým nebude jen 1 000 korun, ale neslyšícím navíc pošlu tolik korun, kolik sledujících bude mít můj facebookový profil v den registrace, tedy 8. dubna,“ dodává Grois. Už teď jich je téměř 4 000.

Registrace bude spuštěna v pondělí 8. dubna ve 12:00 přes web www.extreme790.cz. Soutěžit se bude v kategoriích muži, ženy a mix, každý tým musí mít pět členů. Startovné, jak je uvedeno výše, putuje přímo na účet Sportovního klubu neslyšících Brno (3309900/0300), variabilním symbolem je 20190622 (=datum závodu). Do zprávy platby je nutné uvést název registrovaného týmu.

Začátek závodu bude už v 11:00 hodin, přičemž mezi 9:30 a 10:30 si budou moci závodníci opět projít radniční věž a prozkoumat tak terén. Předpokládaný čas vyhlášení výsledků je 18:00, předání cen proběhne také na Obrokové.

Účastníci závodu se letos mohou těšit na speciální medaile. Přímo na místě totiž bude možné nechat si na medaili vygravírovat své jméno a čas. Z medaile tak bude památka, na kterou bude moci být každý hrdý.

Kromě sportovců přivítá závod Znojmo Extreme 790 v roli moderátora herce, Znojmáka, Miroslava Hraběteho, jehož doplní další rodák, moderátor Radek Bortlík. Závod i večerní doprovodný program se opět budou kompletně odehrávat na Obrokové ulici, závod bude přenášen přímo na ulici velkoplošnou obrazovkou. DJ s hudebními peckami a stánky s občerstvení jsou samozřejmostí. Připraven bude i doprovodný program pro dětské diváky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…