Znojmo: Závodníci letos na radniční věž nevyběhnou

01.05.2022 7:35 | Tisková zpráva

Sedmý ročník závodu ve výběhu na radniční věž Znojmo Extreme 790 se v letošním roce bohužel neuskuteční. Z důvodu rekonstrukce věže, která bude veřejnosti uzavřena do podzimu roku 2023, se sportovci musí obejít bez této oblíbené sportovní akce.

Znojmo: Závodníci letos na radniční věž nevyběhnou
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Máme za sebou již šest úspěšných ročníků tohoto charitativního závodu. Přerušení této tradice nás velmi mrzí, ale oprava krovů, ochozů a střešní krytiny věže je nutná. Budeme se těšit na setkání na jiných sportovních akcích, které pro veřejnost připravujeme,“ říká místostarosta města Znojma Jan Grois, který stál u zrodu tohoto závodu a každý rok se do něj aktivně zapojuje.

První ročník závodu Znojmo Extreme 790 se konal v roce 2016 a byl součástí oslav 790. výročí od povýšení Znojma na královské město. Úkolem běžců je zdolat v týmu dohromady 790 schodů šest století staré radniční věže. Překážkou závodníkům je prašné prostředí, různé typy schodů i snížená viditelnost. Důležitá je tak nejen rychlost závodníků, ale také jejich šikovnost a obratnost. Startovné putuje vždy na dobročinné účely. Závod organizuje město Znojmo.

Více informací, detailní výsledky a kompletní fotogalerie ze závodu nnajdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…