Znojmo: Znojemská stravenka pomáhá lidem bez domova

15.01.2022 17:35 | Tisková zpráva

Znojmo ve spolupráci s Oblastní charitou Znojmo (dále jen Charita) v prvním lednovém týdnu spustilo projekt s názvem Znojemská stravenka. Projekt je určen pro lidi bez domova, kteří dobrovolně pomohou s úklidem veřejného prostranství. Za hodinu práce obdrží dobrovolník jednu stravenku na nákup potravin.

Znojmo: Znojemská stravenka pomáhá lidem bez domova
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Projektem jsme se inspirovali z jiných měst, kde již „Stravenka“ pomáhá. Mám radost, že lidé bez domova projevili zájem a do úklidu se zapojili. Prvního úklidu, který se uskutečnil 6. ledna se zapojilo šest osob bez domova, o týden později 13. ledna to bylo již osm osob. Věřím, že projekt pomůže těmto lidem získat zpět určité pracovní návyky a třeba i možnost na nový začátek v životě,“ říká starosta Jakub Malačka.

„První úklid proběhl v lokalitě na prostranství v oblasti u bývalých garáží pod Přímětickým mostem, kde sami sběrači dříve přespávali. Za hodinu práce naplnili neuvěřitelných deset pytlů odpadků. Druhý sběr se uskutečnil v lokalitě autobusového nádraží,“ hodnotí ředitel Oblastní charity Znojmo Evžen Adámek.

Úklid se bude opakovat i v následujících týdnech ve vytipovaných lokacích. Práce budou vždy probíhat za dozoru jednoho z pracovníků Charity, který všem zúčastněným vyplatí ihned po odvedené prací stravenku.

Na svém listopadovém zasedání Rada města Znojma schválila poskytnutí peněžního daru ve výši 20 000 korun na realizaci tohoto projektu. Dar byl poskytnut Oblastní charitě Znojmo, který poslouží na nákup stravenek k odměně pro osoby bez domova a pracovních pomůcek potřebných k úklidu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.