Znojmo rozšiřuje spolupráci se seniory

20.06.2022 13:55 | Tisková zpráva

Městská policie Znojmo zajišťuje odemykání a zamykání městských objektů v jedenácti lokalitách. Nyní jim s touto činností pomohou senioři.

Znojmo rozšiřuje spolupráci se seniory
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Vzhledem k dlouhodobému podstavu strážníků hledáme další způsoby, jak městské policii časově ulevit, aby se mohla věnovat důležitějším záležitostem, zejména dodržování veřejného pořádku v ulicích. Rozhodli jsme se proto rozšířit spolupráci s našimi aktivními seniory,“ vysvětluje úvodem starosta města Znojma Jakub Malačka.

Namísto uniformovaných mužů budou objekty nově otevírat a uzavírat senioři. Se svou službou městu začnou pomáhat v nadcházejících dnech. Senioři budou v ranních hodinách odemykat a ve večerních hodinách uzamykat severní přístupovou cestu, centrální hřbitov, hřbitov na ulici Brněnská, Jubilejní park, park na ulici 17. listopadu a dopravní hřiště Jindřicha Hořejšího. „Senioři nám již více než dva roky pomáhají se zajištěním bezpečnosti na přechodech pro chodce při základních školách. Nyní pomohou i s touto činností. Chtěl bych poděkovat všem seniorům, kteří se zapojili. Jsou to zodpovědné funkce,“ poděkoval starosta.

Aktuálně je přihlášeno pět seniorů, kteří v blízkosti vybraných objektů bydlí a mají je v docházkové vzdálenosti. Stále se hledají senioři, kteří by pomohli s uzamykáním areálu pivovaru, průchodem na ulici Smetanova a hradebního pásu. „Odměna za odvedenou práci je 120,-Kč/hodinu. Aby to pro zájemce bylo časově co nejméně náročné a zároveň měli vazbu k dané lokalitě, budeme upřednostňovat ty, kteří v okolí bydlí,“ doplňuje Jakub Malačka.

Jak se přihlásit
Přihlásit se je možné osobně či písemně na adrese Městského úřadu Znojmo – oddělení personálních věcí a vzdělávání, Obroková 1/12, 669 02 Znojmo. Informovat se je možné na e-mailové adrese monika.havlova@muznojmo.cz či telefonním čísle 515 216 296.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…