Znojmo rozšiřuje systém třídění odpadu pro další rodinné domy

23.08.2022 15:33 | Tisková zpráva

Znojmo zavádí další kroky k posílení třídění odpadů. Od září nově nabízí občanům města, kteří bydlí v rodinném domě, možnost získat zdarma sběrné nádoby na malou separaci, tedy žlutou nádobu na plast a modrou na papír. Druhým krokem bude možnost zažádat si o nádobu na tříděný odpad s větším objemem. „Znojmáci aktivně třídí, chceme jejich snahu dále podporovat, proto přistupujeme k těmto opatřením. Našim cílem je podpořit třídění odpadu a především snížit objem směsného odpadu,“ říká starosta Znojma Jakub Malačka.

Znojmo rozšiřuje systém třídění odpadu pro další rodinné domy
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Možnost získat sběrné nádoby na tříděný odpad se týká přibližně 1 800 nemovitostní, ke kterým by v případě zájmu mohlo být přiděleno až 3 600 nádob na třídění papíru a plastu. Občané si navíc budou moci vybrat, zda zvolí nádobu o objemu 120 nebo 240 listů.

Poukázky na nádoby (popelnice) budou zájemcům vydávány od 1. září 2022 na Odboru investic a technických služeb – Obroková 2/10, 669 02 Znojmo, 2. NP, dv. č. 106. Nádobu bude možné následně vyzvednout na sběrném dvoře na ul. Dobšická 10a, Znojmo. Každý žadatel se musí prokázat občanský průkaz pro ověření bydliště a pro vyplnění dodacího listu na bezplatné zapůjčení sběrné nádoby na tříděný odpad. Na jednu adresu bude přidělena vždy jedna nádoba od druhu. Svoz těchto nově vydaných nádob bude zahájen 1. října 2022.

Zapůjčení nádoby je bezplatné a stejně tak občanům nevznikají žádné další náklady na svoz tříděného odpadu. Frekvence svozu plastu bude jedenkrát za čtrnáct dní a papíru jedenkrát za měsíc. Mapu s lokalitami, kterých se tento krok týká, naleznete v přiloženém dokumentu.

Třídění v městských částech

Znojmo využívá malou separaci odpadu již od roku 2018, kdy třídění odpadu od domu začali využívat obyvatelé městských částí. Zde je v současné době přiděleno 1 187 nádob na plast a 1 047 nádob na papír o objemu 120 litrů. „Druhé opatření se týká právě městských částí. Obyvatelé budou mít nově možnost požádat o větší nádoby na třídění o objemu 240 litrů,“ doplňuje starosta. Výměna nádob bude bezplatná a město k ní přistoupí po novém roce. O bližších informacích vás budeme v září informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …