Znojmo se ptá občanů a firem na rozvoj energetiky

05.09.2023 13:32 | Tisková zpráva

Město Znojmo promítne do připravované energetické koncepce postoje a plány v této oblasti ze strany domácností a firem. Město se ptá i na elektromobilitu a na předběžný zájem o zapojení do systému sdílené energetiky, případně do místního energetického společenství.

Znojmo se ptá občanů a firem na rozvoj energetiky
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Pokud chceme, aby měla připravovaná energetická koncepce smysl a odrážela potřeby domácností a firem, tak se jich musíme zeptat na jejich názory, přizvat je do projektu. Tato anketa je jednou z možností, jak to udělat,“ uvedla místostarostka Znojma Petra Svedíková Vávrová. Podle Svedíkové si chce město zmapovat i předběžný zájem o zapojení do systému sdílené energetiky. „Pokud chceme diskutovat o alespoň částečné energetické soběstačnosti v rámci regionu, musíme se spojovat do větších energetických celků. Ty si v budoucnu mnohem snadněji sáhnou třeba i na dotace na investice do vybudování lokálních energetických zdrojů,“ dodala Svedíková.

Energetická koncepce bude sloužit jako základní materiál pro rozhodování města při nakládání s energiemi a dosahování energetických úspor, pro realizaci opatření za účelem zvýšení soběstačnosti, pro plánování investičních potřeb a zajišťování financování pro investiční projekty, a to včetně potenciálně snadnějšího přístupu k dotacím.

Pokud se chtějí zájemci zapojit do průzkumu, tak tak mohou učinit prostřednictvím online dotazníku. Dotazník je přístupný také na webu města v sekci Praktické odkazy (ZDE).

Dotazník pro obyvatele: ZDE

Dotazník pro podnikatele: ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

11:17 Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

Město Hodonín přispěje také ve školním roce 2024/2025 rodičům budoucích prvňáčků z hodonínských zákl…