Znojmo v koordinaci se síťaři opraví komunikace několika ulic

12.08.2022 20:33 | Tisková zpráva

Koordinace plánovaných prací plynařů, vodařů, energetických společností a dalších technických služeb je pro města velmi důležitá. Znojmo se na tuto oblast zaměřuje a nyní ve vzájemné spolupráci opraví komunikace na ulici Dělnická, Pražská (za restaurací Praha), Puškinova, Mičurinova a na Žižkově náměstí. „Vzájemný soulad prací dotčených organizací ušetří nejen čas, práci ale i značné finanční prostředky všem stranám,“ vysvětluje starosta Znojma Jakub Malačka. Pro zlepšení koordinace vytvořilo město i aplikaci na sdílení dat mezi správci sítí a městem. Aplikace v současné době prochází testováním a plně zavedena by měla být od podzimu tohoto roku.

Znojmo v koordinaci se síťaři opraví komunikace několika ulic
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V letošním roce provádí společnost GasNet, s.r.o. rekonstrukce plynovodu v ulicích Dělnická, Jungmannova a Pražská. V ulici Pražská se připojila i Vodárenská akciová společnost, a.s. s rekonstrukcí vodovodu. Obě společnosti mají v rámci vyjádření ze strany města Znojma povinnost mimo jiné opravit dotčené části komunikací. S ohledem na špatný technický stav jednotlivých silnic se město rozhodlo dofinancovat celoplošné opravy zbývajících částí komunikací. Touto koordinací prací se mimo jiné dosáhne lepší kvality práce, povrch bude jednotný bez spár a nerovností. Město zde investuje téměř 800 000 korun bez DPH.

Město Znojmo ve spolupráci se správci sítí zavedlo systém celoplošné opravy místních komunikací. Tento systém spočívá v koordinovaném postupu při rekonstrukci povrchů komunikací a chodníků. „Prakticky to bude vypadat tak, že pokud budeme mít naplánovanou opravu určité ulice, vodaři, plynaři či energetické společnosti se k nám podle potřeby připojí a stejně tak naopak. Pokud budou mít tyto firmy v plánu stavební investice v určité lokalitě, budeme díky dlouhodobému plánu počítat s navazujícími pracemi z naší strany,“ popisuje Jakub Malačka. Město Znojmo díky uvedenému postupu významně šetří prostředky, protože o náklady za rekonstrukce povrchů se dělí se společnostmi GasNet, s.r.o., VAS, a.s. a EG.D, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…