Znojmo žádá o dotace na další kamery

12.01.2017 12:28

Město Znojmo bude žádat o dotaci z Ministerstva vnitra (MV) na rozšíření Městského kamerového dohlížecího systému o šest nových kamerových bodů. V případě schválení dotace z programu Podpora prevence kriminality se město bude na nákladech podílet pouze deseti procenty.

Znojmo žádá o dotace na další kamery
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Již před dvěma lety bylo ve spolupráci s Policií ČR vybráno 9 lokalit, které nebyly monitorovány kamerovým systémem, a kde by jejich přítomnost byla přínosem z hlediska prevence kriminality. V loňském roce získalo město Znojmo dotaci z Ministerstva vnitra na 2 kamerové body, které byly závěrem roku 2016 vybudovány. Třetí kamerový bod hradilo město. Nyní zbývá ještě 6 lokalit, ve kterých je instalace kamerových bodů žádoucí,“ uvedl ředitel Městské Policie Znojmo Ivan Budín.

„Více kontrolovat chování občanů – tento požadavek zazněl mimo jiné i na Fóru Zdravého města, který občané definovali jako jeden z palčivých problémů a já bych byl rád, kdyby se občané v našem městě cítili ještě bezpečněji. Momentálně je po celém městě rozmístěno 21 kamerových bodů, při získání dotace bude město disponovat 27 kamerami, které budou dohlížet na bezpečnost ve městě a zároveň budou kamery působit jako prevence kriminality,“ sdělil starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

„Výhodou kamerového systému je prokazatelná efektivita, jelikož kamery fungují 24 hodin denně. V případě zjištění nějakého protiprávního jednání získává nejbližší hlídka městské policie přesný popis události včetně popisu pachatelů, což jim pomáhá ve vhodném zvolení zákroku. Navíc díky kamerám můžeme častěji provádět kontrolní činnost v místech ve městě, která monitorována nejsou,“ dodal Budín.

Celkové náklady na rozšíření kamerového systému a vybavení jsou odhadovány na 1 350 000 korun. V případě získání dotace by se město podílelo 10 %, tj. platilo by 135 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…