Znojmo získalo ocenění za kvalitu ve veřejné správě

17.06.2022 11:28 | Tisková zpráva

Ministerstvo vnitra v úterý 14. června udělilo ceny za kvalitu ve veřejné správě. Město Znojmo získalo ocenění za zavedení systému řízení společenské odpovědnosti. V Olomouci převzal cenu starosta města Znojma Jakub Malačka.

Znojmo získalo ocenění za kvalitu ve veřejné správě
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Nesmírně si vážím toho, že jsem mohl tuto cenu za město Znojmo převzít. Ocenění patří všem kolegyním a kolegům z úřadu, kteří se ve své práci snaží veřejnou správu u nás ve Znojmě posouvat dál. Poděkování patří také bývalé paní tajemnici městského úřadu Olze Neulingerové, která má na zavedení systému managementu společenské odpovědnosti napříč celým úřadem obrovský podíl. Jsem moc rád, že jsme toto ocenění byli převzít společně,“ poděkoval starosta města Znojma Jakub Malačka.

Cílem hodnocení kvality ve veřejné správě je podpořit ty úřady, které si uvědomují význam kvality ve své práci a aktivně nacházejí cesty k jejich dosahování.

V soutěži bylo oceněno vedle města Znojma také město Olomouc a Olomoucký kraj.

Systém řízení společenské odpovědnosti (dále jen „CSR“)

Tento projekt si klade za cíl vytvořit předpoklady pro efektivnější řízení a rozvoj vybraných oblastí v otázce fungování města Znojma a jeho orgánů. Realizací projektu město Znojmo zavedlo systém CSR, zavádějící do činnosti města a jeho orgánů metodiky a postupy zohledňující dlouhodobý a vyvážený přístup k ekonomickému, sociálnímu a environmentálnímu rozvoji města a jeho okolí. Dále se rozvíjí nástroje pro lepší vzájemnou komunikaci, možnost řešit záležitosti s úřadem z domova bez vazby na pracovní dobu úřadu, i nové nástroje pro rychlé nenásilné a efektivní zapojení veřejnosti do plánovacích a vyhodnocovacích procesů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …