Zoo Jihlava se raduje z rekordní návštěvnosti

13.01.2017 8:34

Jihlavská zoo je trvale nejoblíbenější turistický cíl na Vysočině. Důkazem je další nárůst počtu návštěvníků během roku 2016, kdy jejími branami prošlo více jak 330 tisíc obdivovatelů zvířat a přírody. Výrazný nárůst zájmu způsobily nové druhy zvířat, nové expozice, zkvalitnění služeb v zoo i příznivé počasí.

Zoo Jihlava se raduje z rekordní návštěvnosti
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zoo Jihlava navštívilo během roku 2016 celkem 334 543 lidí. To je téměř o 60 000 návštěvníků více než v předloňském roce, což je nárůst skoro o 22%.

Dosavadní rekord v návštěvnosti, 285 558 lidí, byl z roku 2014 a jihlavská zoo ho překonala již na začátku měsíce září 2016 a ještě koncem září překročila i magickou hranici 300 000 návštěvníků. Loňské nejsilnější měsíce byly tradičně červenec se 74 357 lidmi a srpen se 77 589 lidmi. Zároveň byly tyto dva měsíce nejnavštěvovanějšími v celé historii jihlavské zoo.

„V letošním roce čeká Zoologickou zahradu Jihlava významné jubileum, kdy uplyne 60 let od jejího založení. Proto na tento rok chystáme celou řadu akcí jako součást oficiálních oslav. Naším hlavním letošním cílem je spolu s návštěvníky oslavit tyto kulaté narozeniny jihlavské zoo. Zároveň chceme návštěvníkům touto formou poděkovat za jejich přízeň, které si nesmírně vážíme. Také bychom rádi otevřeli novou expozici pro nové druhy zvířat na australské farmě i nové návštěvnické toalety, které v této části zoo dosud chyběly. To by mělo být součástí dalšího zkvalitnění služeb v zoo a přinejmenším udržení podobně vysoké návštěvnosti v tomto roce i v dalších letech.“ Vysvětluje ředitelka Zoo Jihlava Eliška Kubíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…