Hejtman Petera: Koupě magnetické rezonance do benešovské nemocnice

25.08.2014 12:28

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera navštívil v pátek 22. srpna Benešovsko. Nejprve zavítal do Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově, kde si prohlédl stavbu zastřešeného chodníku mezi interním a chirurgickým pavilonem. Spolu s hejtmanem se návštěvy v benešovské nemocnici zúčastnili i radní pro oblast zdravotnictví Jiřina Fialová a člen představenstva nemocnice profesor Zdeněk Seidel.

 Hejtman Petera:  Koupě magnetické rezonance do benešovské nemocnice
Foto: red
Popisek: Miloš Petera, hejtman a předseda středočeské ČSSD

Hejtman a oba významní hostí si prohlédli stavbu zastřešeného chodníku mezi interním a chirurgickým pavilonem a zajímali se o plánované investiční akce. „S ředitelem Petrem Hostkem jsme hovořili o tom, že benešovská nemocnice především nutně potřebuje nový moderní diagnostický přístroj – magnetickou rezonanci. Rádi bychom toto zařízení ještě letos pro oblastní nemocnici v Benešově pořídili. Nákup a stavební práce s tím spojené budou stát přibližně 30 milionů korun. Přesnou cenu určí výsledek výběrového řízení, které v nejbližší době vypíšeme. Ředitel Hostek nás seznámil s místem, kam bude rezonance umístěna,“ řekl hejtman Miloš Petera. „Magnetická rezonance má velice široké spektrum využití – od chirurgie, přes onkologii až například po kardiologii. Pacientům v Benešově v současné době tento přístroj citelně chybí,“ doplnila radní Jiřina Fialová.

Zatímco výstavba laboratoře pro magnetickou rezonanci se v Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově chystá, výstavba zastřešeného chodníku mezi interním a chirurgickým pavilonem se již pomalu dokončuje. „Nemocnice tuto novou spojovací chodbu staví za své peníze. Bude stát asi 4 miliony korun a kolaudace stavby by měla být 5. září. Smyslem stavby je vytvoření kryté pěší komunikace mezi dvěma pavilony, která tak ochrání pacienty a personál nemocnice před nepříznivými vlivy počasí. Zároveň se i zjednoduší a zrychlí transport pacientů na vyšetření mezi jednotlivými pracovišti,“ vysvětlil ředitel benešovské nemocnice Petr Hostek.

Vedle výstavby nové chodby se stavebních úprav dočkala také zeď v Máchově ulici, která byla vybudována před mnoha desetiletími u původního pavilonu nemocnice a díky svému věku se již začala bortit. V nejbližší době také začne rekonstrukce pěti výměníkových stanic, které zásobují teplem a teplou vodou jednotlivé pavilony. „Budeme si muset s opravou těchto výměníků poradit za provozu. Rekonstrukce bude stát asi 17 milionů korun a zaplatí ji náš zřizovatel – Středočeský kraj,“ doplnil ředitel nemocnice Petr Hostek.

V závěru své návštěvy pochválil hejtman Petera vedení nemocnice za jejich hospodaření v letošním roce. „Mám radost z toho, že benešovská nemocnice dobře hospodaří. Za první pololetí letošního roku skončila s kladným hospodářským výsledkem 6,791 milionů korun,“ řekl středočeský hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…