Langšádlová (TOP 09): Neomezujme pohyb v schengenu, využívejme „chytrá řešení“

23.04.2020 15:05

Poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová iniciovala usnesení Výboru pro evropské záležitosti (VEZ), které vyzývá výbory z ostatních členských zemí EU, aby v případě další vlny nákazy nemoci COVID-19 postupovaly společně, a co nejméně tak omezily pohyb v schengenském prostoru.

 Langšádlová (TOP 09): Neomezujme pohyb v schengenu, využívejme „chytrá řešení“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Langšádlová

VEZ rovněž iniciuje společný postup členských zemí EU v oblasti „chytrých řešení“ při eventuálních dalších vlnách pandemie.

„Výbor pro evropské záležitosti bude iniciovat ve vztahu k dalším výborům pro evropské záležitosti zemích Evropské unie společný postup a koordinaci pro případ, že by přišla další vlna nákazy nemoci COVID-19 tak, aby byl pohyb osob v schengenském prostoru co nejméně omezen,“ stojí v usnesení VEZ.

Rovněž se VEZ na podnět Heleny Langšádlové usnesl na tom, že by měly členské země postupovat společně v přípravě „chytrých řešení“. K jejich zavedení by se mohly inspirovat v některých asijských zemích, například na Tchaj-wanu, v Jižní Koreji nebo Japonsku, kde se díky prvkům jako je intenzivní testování, chytrá karanténa, zvýšená hygienická opatření a další podařilo zachovat relativně normální život bez výrazných ekonomických dopadů. „Výbor pro evropské záležitosti bude iniciovat ve vztahu k dalším výborům pro evropské záležitosti zemích Evropské unie společný postup v přípravě „chytrých řešení" tak, aby v situaci další vlny pandemie byla zachována ekonomika členských zemí Evropské unie a současně se chránilo zdraví a lidské životy.“

Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.