Langšádlová (TOP 09): Neomezujme pohyb v schengenu, využívejme „chytrá řešení“

23.04.2020 15:05

Poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová iniciovala usnesení Výboru pro evropské záležitosti (VEZ), které vyzývá výbory z ostatních členských zemí EU, aby v případě další vlny nákazy nemoci COVID-19 postupovaly společně, a co nejméně tak omezily pohyb v schengenském prostoru.

 Langšádlová (TOP 09): Neomezujme pohyb v schengenu, využívejme „chytrá řešení“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Langšádlová

VEZ rovněž iniciuje společný postup členských zemí EU v oblasti „chytrých řešení“ při eventuálních dalších vlnách pandemie.

„Výbor pro evropské záležitosti bude iniciovat ve vztahu k dalším výborům pro evropské záležitosti zemích Evropské unie společný postup a koordinaci pro případ, že by přišla další vlna nákazy nemoci COVID-19 tak, aby byl pohyb osob v schengenském prostoru co nejméně omezen,“ stojí v usnesení VEZ.

Rovněž se VEZ na podnět Heleny Langšádlové usnesl na tom, že by měly členské země postupovat společně v přípravě „chytrých řešení“. K jejich zavedení by se mohly inspirovat v některých asijských zemích, například na Tchaj-wanu, v Jižní Koreji nebo Japonsku, kde se díky prvkům jako je intenzivní testování, chytrá karanténa, zvýšená hygienická opatření a další podařilo zachovat relativně normální život bez výrazných ekonomických dopadů. „Výbor pro evropské záležitosti bude iniciovat ve vztahu k dalším výborům pro evropské záležitosti zemích Evropské unie společný postup v přípravě „chytrých řešení" tak, aby v situaci další vlny pandemie byla zachována ekonomika členských zemí Evropské unie a současně se chránilo zdraví a lidské životy.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…