Ministr dopravy Ťok vystoupil společně s eurokomisařkou na dopravním panelu

03.09.2015 13:46

Ministr dopravy Dan Ťok přijal pozvání vystoupit v dopravním panelu Strategického fóra ve slovinském Bledu, které se konalo ve dnech 31. srpna až 1. září. Fórum představuje významnou událost, na níž se setkávají vrcholoví političtí představitelé, experti a zástupci nevládních organizací. Již 10. ročníku se zúčastnili mj. předseda Evropské rady Donald Tusk, slovinský prezident Borut Pahor, ministři dopravy, financí a zahraničních věcí několika evropských států.

 Ministr dopravy Ťok vystoupil společně s eurokomisařkou na dopravním panelu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

V rámci fóra se ministr dopravy Ťok rovněž setkal se svým slovinským protějškem Peterem Gašperšičem a s eurokomisařkou pro dopravu Violetou Bulc. Hlavními tématy jednání s eurokomisařkou bylo zavádění Evropské služby elektronického mýtného (EETS) a dopravní témata vztahující se ke stávajícímu českému předsednictví V4. Při této příležitosti ministr Ťok komisařku Bulc pozval na ministerskou konferenci států V4 v rozšířeném formátu k problematice BESIP, jež je plánována na 13. a 14. dubna 2016 v Praze.

BESIP je jedním z klíčových témat českého předsednictví V4. Ministr dopravy Ťok považuje za nezbytné, aby naše silnice byly bezpečnější a aby aktivity BESIPu byly více vidět. Uvedl, že zejména mladí řidiči patří na silnici mezi nejrizikovější skupiny a musí se hledat nástroje, jak počty tragických nehod u mladých řidičů snížit. „Pokud se budou více sdílet mezinárodní zkušenosti, dosáhneme lepších výsledků,“ řekl Ťok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace