TOP 09 představuje osobnosti pro Senát

10.05.2018 14:10

Osobnosti, které mají pevné názory, čitelnou minulost a lidé je v jejich obvodech znají. Takové kandidáty nabídne voličům v letošních senátních volbách TOP 09.

 TOP 09 představuje osobnosti pro Senát
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

O prvních sedmi jménech, která získala nominaci TOP 09 do Senátu, včera večer rozhodli členové Výkonného výboru strany. Patří mezi ně starosta Bolatic na Opavsku Herbert Pavera (obvod č. 68 – Opava) nebo rektor Masarykovy univerzity v Brně Mikuláš Bek (obvod č. 59 – Brno-město).

„Senát pro nás z TOP 09 vždy byl a stále je pojistkou demokracie. Nechceme ho rušit jako hnutí ANO, chceme ho naopak posílit o osobnosti, které ctí svobodnou společnost a demokratické principy. Věřím, že kandidáti, které TOP 09 vyslala do klání o Senát, voliče osloví právě svými názory a dobrou pověstí,“ řekl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Pro další volební obvody, kde budu letos voliči vybírat nové senátory, Výkonný výbor TOP 09 schválil nominaci lékaře a bývalého poslance TOP 09 Michala JANEKA (obvod č. 11 – Domažlice), prezidenta aeroklubu a manažera Vlastimila DVOŘÁKA (obvod č. 29 – Litoměřice), bývalého viceprezidenta sklářské firmy AGC v Evropě nebo šéfa představenstva fotbalového klubu Pavla ŠEDLBAUERA (obvod č. 32 – Teplice). Výkonný výbor strany podpořil také senátní kandidaturu podnikatele a jednatele firmy Miroslava PLCHA (obvod č. 38 – Mladá Boleslav) nebo spisovatelky, manažerky a bývalé výkonné ředitelky TOPAZ Terezie RADOMĚŘSKÉ (obvod č. 41 – Benešov).

„Jsme hrdí na to, že můžeme podpořit právě tyto osobnosti a mnohé z nich zaštítit značkou TOP 09. Vážím si jejich rozhodnutí kandidovat právě v době, kdy se k moci znovu dostávají komunisté a daří se populistickým uskupením. Věřím, že pro mnohé voliče budou právě oni skvělými zástupci v Senátu,“ uvedla 1. místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…