Vích (SPD): Přistoupení k TTIP je jen další posílení nadnárodních koncernů

19.07.2016 9:11

Transatlantická zóna volného obchodu se zkratkou TTIP, je navrhovaná smlouva o volném obchodu mezi EU a USA. Smlouva posílí pozici nadnárodních korporací, omezí demokracii a ztíží úlohu národních vlád při regulaci trhu ve prospěch vlastních občanů.

 Vích (SPD): Přistoupení k TTIP je jen další posílení nadnárodních koncernů
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Radovan Vích (SPD)

Ministr zahraničních věcí USA Kerry, jednal 18.7.2016 se svými protějšky z unijních zemí v Bruselu, kde oznámil, že USA chce uzavřít jednání s Evropskou unií o rozsáhlé smlouvě známé jako Transatlantické obchodní a investiční partnerství (TTIP) ještě letos, aby ochránil EU před dopady brexitu. Smlouva by podle něj navíc mohla pomoci omezit případné negativní dopady očekávaného britského odchodu z Evropské unie.

O smlouvě, která by vytvořila největší prostor volného obchodu na světě, se vyjednává už tři roky a její části jsou veřejnosti utajované. Obě strany dávají najevo zájem uzavřít ji ještě v letošním roce, i když z některých evropských hlavních měst se ozývají daleko skeptičtější hlasy. V pořadí už 14. vyjednávací kolo skončilo v Bruselu minulý týden. Je potřeba dodat, že smlouva TTIP je podle dostupných informací pro naši zemi nevýhodná. Smlouva TTIP pouze posílí pozici nadnárodních korporací, omezí demokracii a ztíží úlohu národních vlád při regulaci trhu ve prospěch vlastních občanů.

V naší zemi potřebujeme probudit výrobu zboží s velkou přidanou hodnotou, zvýšit potravinovou a zemědělskou soběstačnost a ochránit naše domácí výrobce a pěstitele. V případě přistoupení k této smlouvě naší vládou budou naše zdevastované vesnice dále noclehárnami bez života, obchodu, hospody, služeb a s prázdnými chlévy a zůstaneme i nadále v ještě větší míře konzumenty v rámci TTIP jako montovna Evropy za jejich třetinové platy s pokřiveným pozlátkem všeobecného zaklínadla "dotací". Toto bychom neměli přistoupením k TTIP dopustit. Měli bychom toho dosáhnout Referendem o vystoupení z EU. Tato země je stále ještě naše!

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …