ANO: Kraj omezil provoz nemocnice v Chebu, starosta okresního města překvapivě mlčí

12.07.2021 13:01

: Kraj omezil provoz nemocnice v Chebu, starosta okresního města překvapivě mlčí

ANO: Kraj omezil provoz nemocnice v Chebu, starosta okresního města překvapivě mlčí
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Plamenné projevy, tvrdá kritika a nářky za obyvatele Chebska. To přesně před rokem předváděl starosta Chebu Antonín Jalovec, poté co tehdejší vedení Karlovarské krajské nemocnice uvažovalo o omezení provozu chebské nemocnice v letním období, které se nakonec podařilo vyřešit a oddělení interny se vůbec nezavíralo „Byli jsme doslova pranýřováni za to, že přehlížíme potřeby obyvatel Chebska, že jsme bezohlední a že z Karlových Varů nedohlédneme na druhý konec kraje. Byl nám vyčítán nezájem o chebskou nemocnici a mnoho dalšího,“ vysvětluje chebská a krajská zastupitelka Gabriela Dostálová.

Jenže rok se s rokem sešel, starosta Jalovec zasedl do krajského zastupitelstva a upsal se nové krajské vládnoucí koalici. Proti tomu se nedá nic namítat a tento postup je v politice i demokracii naprosto běžný. Běžný ale není obrat v chování starosty Jalovce.

„Jak jinak si vysvětlit jeho letošní mlčení. V chebské nemocnici již nastalo letní omezení provozu a to v obrovském rozsahu, zavřena je JIP Interna, Interna má snížený počet lůžek z 50 na 15, je zavřena celá chirurgie, dětské oddělení, gynekologie tedy i porodnice, minulý týden vůbec nefungovala interní ambulance. Ale Antonín Jalovec mlčí. A možná nejen mlčí, ale tiše s rozhodnutím vedení kraje a Karlovarské krajské nemocnice souhlasí,“ říká poslankyně a krajská zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová.

Jak je možné, že nikdo nekřičí a nesnaží se především situaci řesit. Ve vedení kraje ale nesedí jen starosta Chebu, jsou tam i další starostové z našeho regionu, ale oni také mlčí. „Jak je možné, že před rokem nemohli letní omezení provozu chebské nemocnice přenést přes své starostovské srdce a svým voličům tvrdili, že bojují za jejich zájmy a letos, když mají další skvěle placené funkce, je už obyvatelé Chebu a dalších měst nezajímají a omezení provozu nemocničního zařízení přecházejí mlčením, případně s ním souhlasí,“ dodává Gabriela Dostálová s tím, že je to velmi smutné a především špatné pro obyvatele Chebska.

„Obyvatelé tohoto okresu musí mít zajištěnu zdravotní péči ve své blízkosti, nemluvě o tom, že kapacity nemocnice v Karlových Varech a Sokolově jsou naplněné a i tam zdravotníci mají nárok čerpat dovolenou. Bohužel za současného stavu si nejenom někteří zdravotníci v Karlových Varech a Sokolově  dovolenou nevezmou, ale budou ještě muset sloužit přesčasy, aby veškerý nápor zvládli," dodává Jana Mračková Vildumetzová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…