Adam (Úsvit): Babišovi poddaní

07.10.2013 21:46

Hrát na křídle s Jardou Jágrem je sen každého kluka. A každý z těch, kteří přičichnou ke sportu, moc dobře ví, že jen píle a pracovitost ho tam můžou dostat. Jenže zrovna od pana Babiše je propagace těchto zásad taková zvláštní. Nechci zpochybňovat jeho podnikatelské úspěchy, ale obávám se, že u něj jsou kořeny trochu jinde.

Adam (Úsvit): Babišovi poddaní
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Nechci zpochybňovat předvolební marketing ANO, nerozumím tomu. Úplně mi stačí ty výroky pana Babiše, které míří k věcem, o kterých něco tuším.  Pořád, teď před volbami obzvlášť, mluví o tom, že stát je potřeba řídit jako firmu. Jenže ono stát jako své soukromé vlastnictví řídit nejde. Každá tato entita se řídí úplně jinými pravidly.

Ve firmě můžete lidi motivovat pozitivně i negativně, a třeba i prostřednictvím financí. Ve státě to tak úplně nejde. Nevím, jestli občan prahne od svých zastupitelů a úředníků po metodě cukru a biče. Jestli si přeje, aby jim bylo vyhrožováno, byli strašeni šéfem, a klepali se, kdy se zjeví zpoza rohu.

Pan Babiš se určitě může chvástat tím, jaký má ve firmách pořádek, ale pořád jsme u toho. Platy pod celorepublikovým průměrem (a to i v rámci odvětví), to má být pro nás vzor? Pan Babiš většinu těch firem nezaložil, prostě je koupil, a následně „restrukturalizoval“, tedy ořezal. Takhle by chtěl ořezávat i stát?

Jeho praktiky aplikované na celostátní úroveň, to je skutečně cesta k totalitnímu režimu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Adam - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…