Adam (Úsvit): EU nemůže diktovat premiérovi žádné suverénní země

02.09.2014 21:20

Podle premiéra Bohuslava Sobotky by Česko mělo mít právo odmítnout další sankce Evropské unie vůči Rusku. Jsem rád, že po delší době zazněl z vládních řad ohledně krize na Ukrajině názor blízký mému přesvědčení, jelikož dle mého názoru EU skutečně nemůže diktovat premiérovi žádné suverénní země, aby podepsal „bianco šek“, do něhož budou později zahrnuty nějaké sankce vůči Rusku.

Adam (Úsvit): EU nemůže diktovat premiérovi žádné suverénní země
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

V takovýchto sporech má být vždy na prvním místě vyjednávání, které však nedostalo patřičný prostor. Ještě daleko důležitější je ale samotné hledání pravdy. Postoj Evropské unie bohužel naznačuje, že pravda vlastně nikoho pořádně nezajímá. Začínají hrát roli pouze peníze a boj o moc. V České republice, Evropské unii a konec konců na celém světě zaznívají stále častěji hlasy, že postoj Západu není v rámci ukrajinské krize zcela správný. Připomeňme například vznik naprosto nedemokratické ukrajinské vlády vzešlé z Majdanu, nikoliv demokratických voleb. To je naprostá rezignace ze strany EU na základní principy morálky a demokracie. Pokud EU toto v současné době reprezentuje, pak je otázkou, zda v tomto společenství nadále setrvávat. Tím však nenaznačuji příklon k Rusku nebo ke komukoliv jinému. Já jsem reprezentant České republiky. A nelíbí se mi, že Evropská unie chrastí zbraněmi proti zemi, která je nám blízká nejen historiky – ačkoliv s ní máme samozřejmě i negativní zkušenost – ale také jsme spolu s Ruskem slovanským národem. V neposlední řadě je třeba nezapomínat také na to, že Rusko je naším ekonomickým partnerem.

Mgr. Petr Adam, poslanec Úsvitu za Jihomoravský kraj

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…