Adamec (ODS): V lesoparku Šestidomí nechybí ani broukoviště

29.08.2021 17:33

Městští strážníci chystají bezpečnostně preventivní akci v nově revitalizovaném parku Šestidomí.

Adamec (ODS): V lesoparku Šestidomí nechybí ani broukoviště
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Trutnova a poslanec za ODS Ivan Adamec

Nevzhlednému a tmavému parku odzvonilo. Obyvatelé Šestidomí mohou sportovat a relaxovat v moderním, upraveném a bezpečnějším lesoparku. Jeho slavnostní otevření ve čtvrtek 16. září bude doprovázet akce MP Trutnov.

Anketa

Doposud nejlepší nápad předvolební kampaně?

hlasovalo: 9718 lidí

Revitalizace lesoparku v Šestidomí skončila. Vyšlapané, bahnité a kluzké cesty byly nahrazeny upravenými štěrkovými pěšinami. Stávající vzrostlá zeleň byla ošetřena, staré, suché a poškozené stromy vykáceny a nahrazeny novou výsadbou. Cílem radnice bylo vybudovat příjemné místo k relaxaci a aktivnímu odpočinku. „Snažíme se dlouhodobě investovat do kvality života našich občanů. Toto místo je zároveň důležitou spojnicí mezi sídlištěm na Šestidomí, Základní školou V Domcích a nákupním centrem. Kromě úpravy zeleně a povrchu jsme sem také nově přidali cvičební prvky pro seniory a herní prvky pro děti. Nechybí ani z hlediska environmentální výchovy oblíbené broukoviště,“ popisuje novou podobu parku Ivan Adamec, starosta města Trutnova. Trutnovská radnice na revitalizaci lesoparku získala 85% dotaci z Národního programu Životní prostředí. Z celkových nákladů 2,8 milionu korun tak město zaplatilo pouze půl milionu.

Slavnostní otevření lesoparku se uskuteční ve čtvrtek 16. září. Jeho součástí bude bezpečnostně preventivní akce Městské policie Trutnov. „Rád bych všechny občany pozval na náš celodenní program. Připravili jsme si pro ně několik stanovišť, například s ukázkou sebeobrany, odchytem psů, ukážeme jim také náš vozový park a výstroj. Zájemci se také dozví řadu užitečných informací, například co dělat, když v parku naleznete injekční stříkačku,“ prozrazuje část programu Radek Svoboda, ředitel Městské policie Trutnov. Akce městských strážníků bude v parku probíhat od 9:00 do 16:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…