Babák: Má vize neuspěla, opouštím širší vedení VV

03.09.2013 16:52

Prohlášení Michala Babáka k situaci ve straně Věci veřejné.

Babák: Má vize neuspěla, opouštím širší vedení VV
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Babák

2. září 2013 jsem se po zralé úvaze rozhodl opustit širší vedení strany, když jsem nedokázal prosadit vizi, aby Věci veřejné kandidovaly v předčasných volbách jako samostatný politický subjekt. Šlo o standardní názorový střet, jakých jsou v politickém životě desítky. Svoji představu pro nadcházející dva měsíce života strany jsem neprosadil a považuji za naprosto samozřejmé v takové situaci dále nezasahovat do řízení Věcí veřejných.

Zvítězila vize silného předsedy, který dokázal přesvědčit o správnosti jiného řešení a já to plně respektuji. Na druhé straně to považuji za velmi závažné rozhodnutí a já za něj z pozice vedení strany nemohu a nechci nést odpovědnost.

Nadále chci v rámci strany pracovat, zejména v regionální oblasti, kde máme se svými kolegy poctivě odpracované roky práce. I nadále hodlám přesvědčovat nově zvolené poslance o správnosti daňových změn, které jsem předložil v dnes již rozpuštěném zákonodárném sboru. I nadále chci podporovat v podobné snaze svého blízkého kolegu Otto Chaloupku v rámci legislativy k problematice takzvaných nepřizpůsobivých občanů a zneužívání sociálních výhod, která jako společnost nabízíme.

Věřím, že strana Věci veřejné jako samostatného subjektu na politické scéně má budoucnost a já se ji budu snažit aktivně naplnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.