Babiš (ANO): Souhlasím, že Green Deal může být nebezpečný

27.12.2021 7:29 | Ze sítí

Zamyšlení se na facebookovém profilu nad vánočním poselstvím prezidenta Miloše Zemana.

Babiš (ANO): Souhlasím, že Green Deal může být nebezpečný
Foto: Facebook
Popisek: Andrej Babiš ve svém facebookovém pořadu Čau lidi

Těší mě, že pan prezident vypadal velmi dobře a těší se dobrému zdraví. Mám radost, že se po těžké nemoci a prodělání covidu opět dal zdravotně dohromady a přednesl své další vánoční poselství. Bylo fajn, že si vzpomněl na naši vládu a pochválil ji.

Nesouhlasím s tím, že by rok 2021 nebyl dobrý. Byl to dobrý rok, a na tom si trvám. Naší zemi se skvěle daří, vzkvétá a má skvělé ratingy. Ano, covid nás poškodil, ale i ten je díky opatřením přijatých naší vládou na ústupu.

Souhlasím s ním, že byla chyba, když NATO opustilo Afghánistán, taky jsem to kritizoval.

Souhlasím, že Green Deal může být nebezpečný, pokud bychom přijali všechna ta, někdy až šílená, opatření navrhovaná Evropskou komisi. Jako premiér jsem vybojoval, že nemáme konkrétní závazek, ale je to průměrný závazek všech členských států. A vyjednali jsme obrovské množství peněz. Vyvázat se z něj jednostranně nelze, přišli bychom tím o zdroje EU, které mohou dosáhnout až 1000 miliard. Poškodilo by nás to. Musíme vybojovat co nejlepší podmínky pro Českou republiku v rámci balíčku Fit for 55. Nesmyslům o plynu nebo zákazu výroby aut se spalovacími motory zabránit můžeme. Musíme k tomu využít naše předsednictví v roce 2022. Mimo jiné, to, že platí snižování emisí pro EU jako celek a ne jednotlivé státy, je výsledkem mého jednání.

Souhlasím, že povinné očkování může být cestou, jak porazit covid, naše vláda právě proto chtěla začít i rizikové skupiny občanů 60 plus. Covid ale už teď na základě opatření naší vlády klesá, a to mě těší.

Souhlasím s prezidentem, že byla chyba zastavit v roce 2014 Temelín. Nepodařilo se mi přesvědčit premiéra Sobotku, měli jsme v té době ve vládě menšinu. Naopak za naší vlády jsme komplet připravili soutěž na Dukovany, může být okamžitě vyhlášená. Navzdory obstrukcím opozice ministr Havlíček prosadil zákon, zajistil bezpečnostní posouzení, uzavřel smlouvy s investorem a díky tomu může nová vláda okamžitě spustit tendr.

Nesouhlasím ale s tím, že námi připravený rozpočet nebyl proinvestiční a dostatečně úsporný. Jsou nastartované obrovské investice, snižovali jsme deficit, je připravená soutěž na jádro, je připravené navyšování důchodů tak, aby v polovině roku dosáhly 17 tisíc Kč. Jsem dost zvědavý, jak nová vláda v těchto těžkých časech dokáže připravit nový rozpočet, myslet na investice a ještě ušetřit 125 miliard, jak slibovala, i když se jejich předvolební sliby stále mění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …