Babiš: Věřím, že v Praze zvítězí lidé, kteří budou pro město skutečně něco dělat

01.09.2014 19:59

Na pražském náměstí Republiky, ale zároveň také v Brně a Ostravě zahájilo dopoledne kampaň do senátních a komunálních voleb hnutí ANO.

Babiš: Věřím, že v Praze zvítězí lidé, kteří budou pro město skutečně něco dělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

"Hnutí se účastní už třetích voleb, které šly rychle po sobě. Především k těm komunálním jsme přistoupili hodně selektivně, protože víme, že v mnoha obcích kandidují slušní lidé, kteří chtějí to, co my - změny na radnicích. Zároveň víme, že naše hnutí má dobré jméno a že se do něj snaží proniknout spousta přeběhlíků. My nabízíme stále náš základní program, o němž jsem mluvil už před parlamentními volbami: nekrademe, nelžeme a pracujeme pro lidi," uvedl kampaň předseda ANO Andrej Babiš.

Šéf hnutí poté zopakoval hlavní problémy a kauzy Prahy. Kromě dopravy a bezpečnosti chce hnutí ANO v metropoli řešit i kultivaci Václavského náměstí. "Místo toho, abychom na tohle nejznámější české náměstí mohli být hrdí, tak se za ně musíme stydět. Já ale věřím, že jsme sestavili tým slušných lidí, který Prahu začne měnit k lepšímu."

Na zahájení pražské kampaně se za účasti médií představila první desítka kandidátů hnutí do zastupitelstva hlavního města Adriana Krnáčová, Eva Kislingerová, Patrik Nacher, Michal Hašek, Eliška Kaplický, Radek Lacko, Petr Novotný, Jarmila Bendová, Libor Hadrava a Jaroslav Štěpánek.

"Patřím k těm, kteří nepotřebují jít do politiky, ale do politiky jít chci, abych mohla některé věci ovlivnit," uvedla bývalá šéfka české Transparency International Adriana Krnáčová. „Máme skvělý tým odborníků, který není navázán na žádné pražské pražské zákulisní skupiny, a já budu moc ráda, když s tímhle týmem budu moct spolupracovat i na magistrátu."

Pražská "trojka" podnikatel Patrik Nacher pak představil základní obrysy pražské kampaně. "Nebude to jen povrchní záležitost, rozhodně nebudeme říkat jen to, chtějí lidi slyšet, ale budeme jim i poslouchat a radit jim. Tým profesionálů, který tu stojí, je toho zárukou."

Pražské kandidáty ANO podpořil i ministr obrany Martin Stropnický. "Jsou to už třetí volby po sobě, ale i ty jsou veledůležité. Já jsem moc rád, že v Praze nepotřebujeme žádné kvóty. Máme za sebou hlavně ženy, které ve svých profesích dosáhly konkrétních výsledků, navíc stát mezi nimi je docela estetický zážitek."

Senátní kandidátky představila psycholožka Laura Janáčková, která bude za ANO usilovat o post v horní komoře parlamentu na Praze 1. V doplňovacích volbách v Praze 10 bude už v září kandidovat stomatoložka a profesorka lékařské fakulty Jana Dušková, v Praze 5 bude hnutí ANO reprezentovat kardioložka IKEM Věra Adámková, na Praze 9 kandiduje zakladatelka a ředitelka nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová. "Vím, že mnoho lidí považuje Senát za zbytečný a za odkladiště vyčpělých politiků. My ale nejsme politici a je nám jasné, že i v Senátu se musí makat. Proto vás prosím, přijďte k volbám a volte kandidáty hnutí ANO," vyzvala Janáčková. "Já věřím, že v Praze zvítězí lidé, kteří budou pro město a Pražany skutečně něco dělat," doplnil Andrej Babiš.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.