Balaštíková (ANO): Balónky Fialovy vlády

15.04.2023 6:03 | Komentář

Vypouštění balónků se stalo základní mediální strategií této vlády. Ono je to vlastně úsporné opatření.

Balaštíková (ANO): Balónky Fialovy vlády
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Než aby vláda zaměstnávala své úředníky skutečnou koncepční prací, raději vypustí nějaký balónek, a pak si v médiích přečte, co si o tom lidé myslí, co si myslí experti a co říká opozice, se kterou tím pádem ani nemusejí jednat. Když se to ujme, tak se tím začne zabývat, když jsou příliš silné výhrady, tak se to raději odloží.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30016 lidí

Nedávno vypuštěný balónek se týká věku odchodu do důchodu. Vypustila se číslice 68. Tento balónek letí prostorem a vzbuzuje emoce. Vlastně to vypadá, že tato vláda má nějakou koncepci důchodové reformy, že z ní unikla jedna drobná informace a že vlastně za určitých okolností by mohlo něco takového u veřejnosti projít. Tak to ovšem ve skutečnosti není.

Jednak vláda zcela evidentně žádnou koncepci nemá. Neumí vysvětlit žádnou další okolnost. Na koho se to má vztahovat, odkdy a jak postupně by se to zavádělo a jak by se řešil ten hlavní problém: Na důchody se loni vybralo o 20 miliard méně, než bylo potřeba, a za pět let bude ten rozdíl nejméně trojnásobný. Stát bude doplácet víc za své pojištěnce, a ještě bude dotovat celý systém, jehož provoz – mimochodem – stojí přes šest miliard ročně!

Na tom všem prodloužení důchodového věku v horizontu pěti let nezmění nic. Kdyby vláda věděla, jak to změnit, tak by to snad už řekla a podobné balónky by nevypouštěla.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…