Balaštíková (ANO): Jak vládě přibývají priority

06.03.2024 12:04 | Komentář

Tak jsme se dozvěděli, že absolutní prioritou této vlády je školství. Nic proti tomu, vzdělání je výborná investice a naše školství, které prošlo za dva roky rukama podezřelého Gazdíka a poněkud neohrabaného Beka, by rozhodně injekci potřebovalo.

Balaštíková (ANO): Jak vládě přibývají priority
Foto: Repro Youtube
Popisek: Poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Jenomže je tu také zdravotnictví, a to je také absolutní prioritou této vlády. Pochopitelně, vždyť zdraví je další výborná investice. 

Jenomže vláda se ještě také zasazuje o obnovení růstu ekonomiky, což je její další priorita – a také se nelze divit. Jestli tato ekonomika něco potřebuje, tak je to růst. 

Aby toho nebylo málo, vláda považuje za absolutní prioritu také bezpečnost a tak přisypala do rozpočtu na obranu přes 50 miliard korun. Ty jí chybějí v těch ostatních prioritách, tak je vzala ze zemědělství, jenomže potraviny patří také k prioritám, čímž se kruh jaksi uzavírá. 

Priority typu digitalizace, péče o seniory, rozvoj kultury a péče o památky jdou jaksi stranou, ale i ty se časem přihlásí o slovo. Proč má vláda tolik priorit? Protože prakticky všechno poslední dva roky zanedbala. Když se bolavý zub ošetří hned, většinou dál nebolí a také se nekazí. Když zubaře odložíte, stane se ze zubu nakonec vaše priorita, protože už na nic jiného než na tu bolest nemůžete myslet. No … a této vládě se těch zubů kazí čím dál tím víc. 

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.