Balaštíková (ANO): Korupce v ODS

14.10.2022 22:21

Vypadá to, že dohra s brněnskými byty nebude jen tak u konce. Seznam obviněných, kteří figurují v kauze manipulací s byty v Brně je dlouhý jako cesta do Jeruzaléma.

Balaštíková (ANO): Korupce v ODS
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Vypadá to, že dohra s brněnskými byty nebude jen tak u konce. Seznam obviněných, kteří figurují v kauze manipulací s byty v Brně je dlouhý jako cesta do Jeruzaléma. Policie se nehodlá zaměřit jen na ty osoby, které úplatky přijímaly, ale i na ty, které úplatky především dávaly. V médiích se můžeme dočíst, že vyšetřovací spis má 81 stran.

Rozhodně se může jednat o zajímavé čtení. NCOZ, která se daným případem zabývá, obvinila především ,,hlavu" brněnské politiky ODS Otakara Bradáče. Především on měl brát úplatky až ve výši 100 000 Kč. Letos by měl určitě štědré Vánoce. Obviněných zůstává prozatím osm osob, tak uvidíme, co si pro nás ještě chystají.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

Policie si nyní chce posvítit i na samostatné nájemníky, kteří měli ostatní žadatele v žádostech o bydlení předběhnout. Vše díky úplatkářství. Kromě vysoce postaveného Bradáče je obviněn i jeho známý realitní makléř Zdeněk Červinka a další. Jestliže vy sami nebo skrze někoho poskytnete či slíbíte úplatek, a to v rámci toho, že chcete získat nějakou věc či v tomto případě nemovitost, hrozí vám, že budete obviněni z trestního činu podplácení. A to se vyplatí.

Policie tuto brněnskou skupinu pozorovala více než 2 roky. Součástí této akce byl jednat monitoring, odposlechy telefonů apod.Policie se především zajímala o systém, jakým byly byty nabízeny. Zmíněný makléř Červinka hledal potenciální zájemce o bydlení a jeho (bohužel) podřízení spolupracovníci tvořili zfalšované dokumenty. Zde jste se mohli dočíst srdceryvné příběhy žadatelů, které dále Bradáč měl předkládat členům komise, kteří pro dané jedince hlasovali.

Pane premiére, jak mohou občané v této zemi nadále věřit politikům? Pokud se nyní všichni potloukáme v ekonomické krizi, řešíme způsoby jak přežít zimu, jak nejbližší rodině nadále zajistit životní standard a pak na povrch vypluje takový skandál, jak se můžeme dál snažit získat důvěru lidí, kteří nám dávají své hlasy ve volbách? Každým takovým krokem tu jejich důvěru pohřbíváte hlouběji.

 

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…