Paprika v létě z domácí produkce bude stát kolem 60 korun, přičemž český pěstitel za ni dostane asi polovinu. Zbytek je výnosem dopravců a prodejců, zejména velkých řetězců. Český pěstitel by samozřejmě také zvládl postavit skleníky, vytápět je, a pak prodávat zeleninu v zimě za vysoké ceny. Jenomže řetězce od něj nic takové nemusejí vykoupit.
Velmi rádi dají přednost dovozům a nebudou se starat o to, že česká paprika nevyžaduje velkou přepravu a že je samozřejmě čerstvější. Tak to prostě chodí, a proto přestáváme v této zemi pěstovat kořenovou zeleninu, květák, mrkev a další druhy zeleniny. Prostě nás vyhánějí z domácího trhu, vnucují nám dováženou zeleninu, a když se divíte, tak vám řeknou - však vy tady v česku tolik zeleniny ani nevyrábíte…

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLČlánek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV