Balaštíková (ANO): Plány revanšistů zhatí čeští vepři boubelatí!

02.09.2022 18:09

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny 2. září 2022 – Projednání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

Balaštíková (ANO): Plány revanšistů zhatí čeští vepři boubelatí!
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Dobrý den, kolegyně a kolegové. Krásně jste to přečetl, pane ministře. Akorát jste se místy ztrácel v textu. Já jsem se domnívala, že neslyším českého ministra, ale ministra zemědělství úplně jiné země. Ale to nic, to nic. Páni náměstci, nebo kdo to psal, se snažil, napsal to dlouhé plné různých čísel. Ale prosím vás, bylo tam několik agronomických chyb. Bylo tam několik věcných chyb. A bylo tam dost nepravd. Nicméně pisatel pochválil vládu Andreje Babiše za to, co všechno připravila pro vás, protože z agronomického hlediska jste to všechno vy stihnout nemohl. Takže vy jste pochválil naši práci, hurá, byli jsme úspěšní v zemědělství. Za to vám děkuji.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Našla jsem se samozřejmě v ceně potravin. Pane ministře, podle vás už měly klesat. Podle mě pořád ještě stoupají. A sakra, ony pořád ještě stoupají, klesat nezačaly. A bojím se, že se to ani nestane, že tohle vaše přání se zkrátka nesplní k smůle našich občanů i zemědělců.

Řekl jste, že chcete pomáhat malým. A já se ptám kterým? Těm, co už tu nebudou? Protože první, kdo padne, budou ti malí, protože ti nemají tolik činností a domnívám se ani různých zásob peněz, aby sanovali všechny nekroky, které činí tato vláda, a pomohli si. Obávám se, že ta pomoc nebude.

Legraci, kterou jsme si tady dělali z těch prasat, tak vy jste vybojoval peníze 870 milionů, z toho jste hned to rozdělil na tři skupinky. A zeptám se, vy chcete dát na prasata 100 milionů, ale 3 miliardy byl minus na prasatech za rok 2021. Takže ty peníze, které jim tam chcete dát, to asi nespasí. A mě na závěr toho všeho opravdu jenom chybělo heslo: "Plány revanšistů zhatí čeští vepři boubelatí!" Takže to byla kalamita, kterou jsem tedy z vašich úst zaslechla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…